Bilistene tror parkeringsplassene foran blant annet Oppdal Blomsterforretning, Lev Vakkert og Husfliden er fortau og kjører videre for å finne andre parkeringsmuligheter eller feilparkerer på områder som egentlig ikke er for parkering.

Parkeringsplassene er merket med stein, men i forbifarten er oppmerkingen vanskelig å se, og bilførere flest vegrer seg for å parkere på fortau, så da ruller de videre i jakten på et sted å sette bilen.

Kirsti Nordbech på Lev Vakkert forteller at mange kunder kjører forbi parkeringsplassene, finner andre steder å parkere og når de kommer til butikken ser de at det faktisk går fint å sette bilen foran butikken.

- Folk blir vant etterhvert, så plassene kommer nok til å bli brukt på sikt, mener Nordbech.

Sonja Skorheim på Husfliden forteller at flere av hennes kunder parkerer av gammel vane der Husfliden hadde parkeringsplasser før.

- Det blir jo feil, for der er det jo fortau nå, forteller hun.

- Og vi har også sett at folk parkerer midt i veien, de setter fra seg bilen på asfalten og kommer inn i butikken eller tar med ungene bort på lekeplassen. Det ville nok være lurt å markere hvor man kan parkere litt tydeligere, mener Skorsem som ellers er godt fornøyd med hvordan sentrumsområdet er blitt.

- Den nye lekeplassen er i alle fall veldig populær, forteller hun.

- Vi ser jo rett bort på lekeplassen og her er det aktivitet hele dagen. Både barnehager og andre synes dette er en spennende nyhet, og vi har jo ikke hatt et slik område i Oppdal før.

Hun nevner som en liten digresjon at enkelte voksne har stilt spørsmål ved hvem det er som har ansvar for ungene på lekeplassen.

- Da har vi svart at folk må passe på ungene sine selv, forteller Skorheim og ler, men legger til at de største ungene fint kan holde til på lekeplassen mens mor og far er inne på butikkene i sentrum.

Yrende liv på lekeplassen, men ungene må man altså ta ansvar for selv. Foto: Bjørn Andreassen