- Det med at et nytt selskap har kontaktet alle gamle kunder fra Vaktformidling.no er nytt for oss, forteller styreleder Ted G. Lauritzen til Opdalingen.

- Vi mener dette bør granskes videre. Kundelister og all annet sensitiv informasjon er nå Alltid24 sin eiendom. Vi har full forståelse at ansatte opparbeider seg en erfaring og en viss kundekontakt, og kan benytte denne informasjonen, men slik informasjon er svært begrenset og det virker som at dette ikke er tilfelle i denne saken.

Her kan det virke som at all informasjon om kunder kan ha lekket ut fra tidligere eiere, til et nytt selskap. Slik informasjon skal lagres på en slik måte at ingen andre kan kunne benytte seg av denne informasjonen, bortsett fra sikkerhetsklarerte perosner i selskapet, forteller Lauritzen.

Strenge krav

- Vi som sikkerhetsselskap er regulert etter strenge krav både av bransje, myndigheter, men også oss selv. Dette er for å beskytte kundene. Sikkerhet handler om tillit, og de som gir oss den tilliten må vi kunne forsikre at vi følger alle krav og lover som settes av myndigheter og bransjen, uttaler Lauritzen.

- Vi har sjekket hos Brønnøysundregisterne i dag vedrørende Snøhetta Sikkerhet, og selskapet eksisterer ikke med organisasjonsnummer, og dersom Snøhetta Sikkerhet ikke innehar et slikt nummer kan de heller ikke inneha vaktgodkjenning. Derfor stusser vi også på hvordan det nye selskapet kan sende ut meldinger, og oppfordre kunder om å koble seg opp mot deres nye vakttelefon, når de ikke har tillatelse til å drive næringsvirksomhet og vaktvirksomhet, uttaler Lauritzen.

- Det er slik at vi kan ikke stanse andre etablerte selskaper å gå inn i markedet, men det vi kan gjøre er å forsikre alle kunder som har vært tilknyttet Vaktformidling.no om at vi vil gjenopprette sikkerheten på den måten at alle kunder nå vil bli koblet opp mot en FG godkjent alarmstasjon som er døgnbemannet 24 timer i døgnet og 365 dager i året. Slik vi forstår det, så er det mange alarmer som i dag kun har gått til en lokal mobiltelefon. Vi vil tilby lokalkjente vektere med lokal ledelse fra Oppdal - slik at vi vil bli et lokalt selskap, med rask responstid. Klokken går i mot oss, men igjen vi jobber aktivt med å opprettholde sikkerheten, forteller styrelederen i Alltid24.

Rett over helgen vil flere fra hovedkontoret reise til Oppdal for å få en bedre oversikt over situasjonen, forteller Ted G. Lauritzen.

Avviser kritikk

Tomas Rosset som er styreleder i det nystartede Snøhetta Sikkerhet avviser kategorisk kritikken fra Alltid24. Han er nøye med å påpeke at selskapet ikke har tatt med seg lister fra konkursboet.

- Den henvendelsen vi utfører mot gamle kunder, er kun basert på at de gjennom stor lokalkunnskap kjenner til disse kundene gjennom sitt lokale nettverk, uttaler han til Opdalingen.

Ut over dette ønsker ikke Rosset å kommentere saken og henviser til styremedlem Asbjørn Liberg som vil kommentere saken på fredag.

Dette er meldingen som Snøhetta sendte ut til tidligere Vaktformidling.no-kunder i går:

Hei! Vi er et firma i etableringsfasen som vil hete Snøhetta Sikkerhet AS. Som du kanskje har lest er Vaktformidling konkurs. Det nye selskapet er etablert av erfarne vektere fra det gamle Vaktformidling, som er lokalkjent og har lokalkunnskap i Oppdal, samt kjenner til selskapets alarmer og systemer. Vi ønsker derfor å tilby alarmkundene fra Vaktformidling å gå over til oss i Snøhetta Sikkerhet. Vi vil gjerne være behjelpelig med å koble over alarmen til vår nye vakt-telefon. Våre mobilvektere kommer fra Vaktformidling og har alle rutiner og kjennskap til alarmene på plass. Det er for øvrig et firma fra Fredrikstad som har kjøpt boet til Vaktformidling og de vil ønske å etablere seg i Oppdal. De har kjøpt vaktnummeret til telefonen du er oppkoblet til i dag, og de vil betjene den fra 19/10 kl 09.00. Om du ønsker å gå over til det nye lokale vaktselskapet på Oppdal, kan du besvare denne meldingen og vi vil kontakte deg for mer info i forbindelse med overgang til oss! Du er selvfølgelig fri til å bli værende tilknyttet det gamle vaktnr som blir overtatt av selskapet fra Fredrikstad. Håper å høre fra deg! Mvh Tomas Rosset, Snøhetta Sikkerhet

En ting synes å være helt klart, det kan bli stor konkurranse om vaktkundene i Oppdal og omegn i tiden som kommer.