- Dere må ikke tro at dere kommer til å få noen svar på hva kommunens strategiske næringsplan kommer til å inneholde, startet Jan Kåre Husa fra rådmannens kontor friskt da han innledet informasjonsmøtet onsdag denne uken.

- Vi er her for å få innspill fra dere, understreket Husa, som mener det er viktig at så mange som mulig kommer med innspill til planen som skal gi næringslivet forutsigbare rammer i årene som kommer.

Og etter en innledning av Plankontorets Norunn Fossum spratt hendene i været på de 20 – 30 engasjerte næringslivsaktørene i salen.

Det kom innspill om et nytt industriområde utenfor Oppdal sentrum og mange var opptatt av reiselivsnæringens rammebetingelser, spesielt med tanke på varme senger. Det viser seg at den mye omtalte Masterplanen har tatt høyde for en økning av kalde senger, men ikke på bekostning av varme senger som har skjedd den siste tiden i Oppdal.

- Vi må snakke med de unge, vi må tenke arbeidsplasser og vi må tenke på hvilke arbeidsplasser som blir aktuelle i framtida, poengterte Tina Sælbek fra Nasjonalparken næringshage.

Representanter fra landbruket påpekte viktigheten av bøndenes rolle i et framtidig næringsliv i Oppdal, og dette var innspill som høstet innspill fra representanter fra industrien som understrekte viktigheten av et godt og innholdsrikt kulturlandskap.

Forslagene ble etter hvert mange og engasjerte og Fossum uttalte til Opdalingen etter møtet at det det ikke står på ideer og innspill; den tyngste jobben blir å prioritere og velge hva man skal satse på.

- Noen ganger kan noen kanskje reagere med at "jeg ble ikke hørt", forteller Fossum, – alle blir hørt, men noen kommer med forslag som oppfattes som litt mer aktuelle enn andre. Det er likevel viktig at så mange som mulig er med i prosessen slik at vi får fram flest mulige tanker, ideer og synspunkter.