Rennebu kommunestyre vedtok torsdag kveld som ventet å følge Formannskapets innstilling om å tilsette Per Øivind Sundell som rådmann i Rennebu kommune fra 1. mars 2018, om ikke annet avtales.

Sundell er i dag rådmann i Berlevåg kommune i Finnmark, en stilling hanhar hatt siden 2014, er 51 år gammel, gift og har seks barn.Sundell er opprinnelig fra Sarpsborg, og familien bor i Ørje iØstfold.

Kommunestyret sluttet seg, i likhet med Formannskapet, enstemmig til innstillingen fra administrasjonsutvalget i Rennebu kommune, som består avsju personer; formannskapets fem medlemmer, samt to personer valgt fraarbeidstakerorganisasjonene. De innstilte Sundell som ny rådmann i Rennebu etter Birger Hellan, i sitt møte 31. oktober.

Representanten Marit Bjerkås (Ap), stusset litt på innstillingens ordlyd, selv om hun selv har vedtatt den samme i formannskapet.

- Jeg stusser litt på vedtaket jeg selv har vært med på å vedta. Jeg mener han må tilbys stillingen, og selv vurdere å takke ja, før vi tilsetter, sa hun.

- Jeg har forstått det slik at det er riktig ordlyd med tilsetting, svarte Ola Øie, noe ingen av kommunestyrets representanter hadde merknader til, og slik ble det da også.

Ordføreren sier det er gjort en grundig jobb i denne tilsettingssaken, der tre av i alt ni søkere var med helt inn i finalerunden.

- Rådmannsjobben er viktig, og det er gjennomført en grundig prosess. Jeg synes det er spesielt å være med på et vedtak om å ansette ny rådmann, sa ordfører Ola Øie (Ap) i forkant av selve avstemningen.