I rådmannens forslag til investeringsbudsjett er 47,5 millioner til ny brannstasjon tatt ut, slik at investeringsbudsjettet er redusert fra 98,485 til 53,405 millioner.

–Det betyr ikke at ny brannstasjon er tatt ut, men at det først må iverksettes regulering av tomt til formålet, forteller ordfører Kirsti Welander.

Samtidig er det klart at kommunen kun skal bekoste tomta, som kommunen allerede eier. Det er Trøndelag brann- og redningstjeneste som bygger og finansierer brannstasjonen.

De største investeringene i 2018 er sluttfinansieringen med 24,1 millioner av bofellesskapet for demente, som skal stå ferdig i august neste år.

Til de nye utleieboligene i Luvegen 9 er det satt av 11,2 millioner.

I tillegg skal det brukes i overkant av 2,5 millioner til oppgradering av kulturhuset, 2,7 millioner til utskifting av vinduer og etterisolering av rådhuset og 0,3 millioner til oppgradering av garderober i idrettshallen.

Videre er det foreslått avsatt 1,2 millioner til oppgradering av kommunale veger, mens nærmere 4,3 millioner er planlagt brukt i investeringer innen vann og avløp og til utvikling av miljøstasjoner / returpunkt.