I en oversendelse til Oppdal kommune ber NVE om en tilbakemelding på områdeavgrensninger og navnebruk på områder som er utpekt for nærmere kart-legging.

Etterlyser kjentfolk

Når områdene som skal kartlegges er endelig fastsatt, ønsker NVE en liste over kontaktpersoner som har eller kan ha god kjennskap til skredhistorikk innenfor de utvalgte områdene.

Arbeidene er planlagt oppstartet i 2018.

Oppdal kommune har gitt NVE en oversikt over de kartlegginger som allerede er gjort, slik at NVE selv kan innhente disse rapportene.

I tillegg til åtte områder som NVE har plukket ut, ber kommunen om at området ved Nestavollen sør i Drivdalen blir med i kartleggingen.

I tillegg påpeker kommunen at følgende områder bør vurderes spesielt:

Vil utvide område i Storlidalen og i sentrum

I Storlidalen er det tatt med store deler fra Ångardsvatnet og fram mot Lønset, mens kommunen mener at et område vestover fra Ångardsvatnet der det ligger tre gårdsbruk, også bør tas med.

Dette gjelder Stekerhaugen, Bårdsgarden og Storligrenda, der det bor flere personer. I tillegg vises det til at det drives gårdsturisme, og at det er et område der det ferdes mye folk.

Kommunen foreslår også at deler av Oppdal sentrum, som ligger innenfor faresonen, blir med i kartleggingen, og at det prioriteres områder der det er mest bebyggelse, og der det planlegges utbygging.

Ønsker kartlegging i Åmotsdalen

Videre ønsker kommunen at området på Engan utvides slik at den gårdsbebyggelsen som ligger lengst inn i Åmotsdalen blir med, eventuelt at bare området ved gården tas med.

Dette begrunnes med at dette er et gårdsbruk med stor aktivitet.

Forslagene til NVE om områder som skal inngå i skredfarekartleggingen er i tillegg til Engan Bø på Lønset, område Lønset–Vindal, Støltverråa, Landlaupet, Stenbueng, Nausthaugen og Klevgardan.

Enhetsleder Ane Hoel i plan og forvaltning ber om et møte med NVE før arbeidet med skredfarekartleggingen starter opp, slik at det kan bli utvekslet ytterligere informasjon om kartleggingsprosjektet.