Skoleveiprosjektet Bjerkevegen-Aunevegen ble tidligere i år tatt inn under «Oppgradering av kommunale veier». Der fikk Oppdal kommune midler til å gjennomføre trafikksikkerhetstiltak i krysset Aunevegen-Bjerkevegen i Oppdal sentrum. Skolebarn krysser veiene hver dag.

Arbeidet med å sette opp ett opphøyd gangfelt i krysset Bjerkevegen, samt etablere egen gangveg fra Luvegen langs Bjerkevegen ned til Aunevegen er nå ferdigstilt.

Vigdis Thun, fagansvarlig folkehelse i Oppdal kommune, forteller at trafikksikkerhetstiltakene som har blitt gjort i krysset, har hatt en positiv effekt.

- Jeg har selv observert trafikken etter at trafikksikkerhetstiltakene ble gjennomført, og det har blitt mye tryggere. Det er fortsatt noen som holder seg til de gamle vanene, så det er viktig at rollemodeller, som foreldre, går foran som et godt eksempel, forteller Thun til Opdalingen.

Opdalingen har fått tips om at det burde gjøres noe med stikkvegen som kommer ned fra Oppdalshallen til Aunevegen. Der kommer det både gående og syklende som krysser vegen, ofte i stor fart.

Det er også dårlig sikt i området, hvor brøytehauger og trær sperrer sikten. Opdalingen har pratet med en tipser som forteller at syklister har kommet brått på ved flere anledninger.

- Dette er et en situasjon som vi har fått tips om. Det er noe vi skal se litt mer på og forhåpentligvis kan vi tilrettelegge for bedre trafikksikkerhet for både bilister og myke trafikanter, sier hun.