De som ferdes i området kan ikke unngå å se at det er ting på gang ved Berkåk Veikro i sentrum av Berkåk.

For tiden pågår det en stor utskifting av masse fra området bak kroa, dette for å forberede etableringen av et betydelig antall ladepunkt på oppdrag fra det amerikanske selskapet Tesla.

- Vi ser hvordan bilparken endrer seg, og vi er også fra før en energistasjon som ikke bare satser på fossilt drivstoff, forteller stasjonsansvarlig Inge Olav Nyberg ved Berkåk Veikro.

Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge bekrefter at det er i ferd med å etableres en større ladestasjon for Tesla på Berkåk, men vil av hensyn til kontraktsvilkår, hverken si noe om antall ladepunkt, åpningsdato eller gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

- Men vi forstår selvsagt at pressen og befolkningen ellers er interessert i hva som skjer, sier han.

Inge Olav Nyberg tok selv initiativet til et samarbeid med Tesla om etablering av ladepunkt ved Veikroa. Han er glad for at dette nå blir en realitet.

- Det er veldig bra at de ser betydningen av Berkåk som knutepunkt. Man skal slett ikke ta for gitt at en slik aktør etablerer seg her, og her snakker vi faktisk om en kjempestor etablering, sier han.

Familien Nyberg er kjent for å være i forkant av utviklingen, og er kontinuerlig opptatt av å utvikle anlegget i og rundt veikroa.

- Veikroa er et veisideanlegg med flere ben å stå på, noe jeg mener man må ha i dag, sier Inge Olav Nyberg.

Bilparken vår er i fundamental endring, og det er ikke lett å se hvordan den ser ut om ti år. Folkene på veikroa ønsker uansett å forholde seg til dagens situasjon, det være seg hvilken type bil folk velger å bruke, eller om en eventuell ny E6 blir bygget flere hundre meter fra dagens trasè.

- Vi lar oss ikke stoppe av en eventuell ny E6, men jobber kontinuerlig for at våre venner langs veien stanser her. Vi vil sikre trafkk til Berkåk, noe ikke bare vi på veikroa, men Berkåk og hele kommunen drar nytte av. Med en slik etablering vil Rennebu og Berkåk så til de grader bli satt på kartet. Det trengs, sier Nyberg.