Fredag besøkte stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen Guro Angell Gimse (H) Oppdal lensmannskontor. Med seg hadde hun Ingvill Dalseg i Oppdal Høyre og leder for geografisk driftsenhet Gauldal og Orkdal, Elisabeth Eldegard Eriksen.

Her fikk de utvekslet meninger og ideer med lensmann Finn Skårsmoen og flere av de andre ansatte på kontoret.

- Det er veldig trygt å bo i Oppdal. Det fikk vi et tydelig svar på under møtet. Det er høy kompetanse på lensmannskontoret her, sier Angell Gimse og Dalseg til Opdalingen like etter møtet.

Mer kriminalitet på nettet

For Angell Gimse, som tidligere har jobbet som politibetjent selv, var det spesielt nyttig å få en oppdatering på hvordan politiet jobber og hva som kan gjøres for å styrke tjenesten.

- Det som slår meg mest er hvor store endringer som har skjedd i kriminaliteten de siste årene. Mye av kriminaliteten skjer i dag på internett og politiet er nødt til å følge med på utviklingen, forteller stortingsrepresentanten.

Tall som Angell Gimse har funnet viser at 60.000 i året opplever identitetstyveri på nettet. Tallet på lommetyveri ligger på 20.000 i året.

- Det er viktig å øke antall operative stillinger ute i distriktet. Samtidig ser vi at det er viktig å operere på andre plattformer også, som den digitale arenaen, sier politikeren fra Melhus.

- Må jobbe for å bli enda bedre

Per dags dato har politidistriktet til Oppdal og Rennebu 0,8 tjenestemenn per 1000 innbygger. Landssnittet ligger på 1,82 tjenestemenn per 1000 innbygger.

- Målsettingen til Stortinget er å ha to politimenn per 1000 innbygger. Så tallet for Oppdal og Rennebu er i godt nok. Det kan være en jobb for Ingvill å framsnakke Oppdal og regionen, mener Angell Gimse.

- Men det er historieløst å tenke at det i dag er dårlig med operative tjenestemenn her. Vi har knapt vært høyere oppe. Likevel må vi se hvordan det er i resten av landet og jobbet for å bli enda bedre, sier Dalseg.

Høyre-damene sier det har vært en styrking av politiet i Trøndelag de siste årene.

- Siden 31. desember i 2013 har Trøndelag fått 82 nye politistillinger. Ni jurister minus to sivile, sier Angell Gimse.

- Men nærpolitireformen har sørget for at flere lensmannskontor har blitt lagt ned?

- Et lensmannskontor er ikke som det en gang var med vanlige åpningstider. Det viktigste er at man har folk ute på veiene og gjør lokalsamfunnet tryggere, mener Dalseg.