Marion Eiendom er dømt til å betale sameiet Nyvold Park 424 000 kroner, i tillegg til renter, i tillegg må selskapet ut med 200.000 kroner i sakskostnader til sameiet.

Sameiet Nyvold Park saksøkte Marion Eiendom AS etter at sameiet tapte i retten mot sameiet Trekanten, som på sin side mente at det var utført en ulovlig oppføring av bygg på naboeiendommen, som er eiendommen til Nyvold Park.

- Jeg er egentlig fortvilet over at dette i det hele tatt ble en sak. Dommen føles veldig urettferdig, men jeg aksepterer den og tar kostnadene. Jeg vil ikke skape flere uroligheter for beboerne i Nyvold park og ønsker ikke å anke, sier administrerende direktør Stein Terje Tretli i Marion Eiendom til Opdalingen.

- Jeg skulle helst sett en annen løsning. Vi håpet at tingretten kunne se på det med nye øyner. Det har de ikke gjort, så derfor sier vi nok er nok. Vi gjør opp for oss og legger saken bak oss, fortsetter Tretli.

- Nyvold Park burde anket

Marion Eiendom anførte i retten at Nyvold Park burde ha anket saken mot Trekanten i stedet for å saksøke Marion Eiendom. Rettspapirene viser at dette var ikke retten enig i.

- Etter den første dommen skulle vi helst sett at Nyvold Park anket saken til lagmannsretten. Vi stilte garantier for at vi ville ta alle kostnader med videre saksgang. På den måten kunne vi fått belyst saken på en annen måte, sier direktøren.

Tretli avkrefter påstanden om at Marion-Eiendom har tatt seg til rette på naboeiendommen.

- Vi har ikke hoppet inn i dette prosjektet med holdningen "går det så går det". Vi er ikke kjent for å være sånn. Alle i Oppdal som har fulgt med på prosjektet vet at det ikke stemmer, sier han.

Lettet styreleder

Styreleder i Sameiet Nyvold Park, Flemming Johannessen, er svært lettet over utfallet og nyheten om at Marion Eiendom ikke kommer til å anke dommen.

- Vi må være meget glad for dette, er den umiddelbare kommentaren fra Johannessen til Opdalingen.

Han forteller at saken har vært en stor belastning for beboerne i Nyvold Park.

- Det eneste fornuftige var å bli ferdig med denne saken, sier styrelederen.

- Marion Eiendom skulle helst sett at dere anket den første dommen. Hva er din kommentar til det?

- Den gangen var vi dømt til å rive det som var oppført på deres eiendom, i tillegg til å betale et mye større beløp. Det kunne blitt en strengere straff og vi turte ikke annet enn å inngå et forlik, forteller Johannessen.