Søndag kveld gikk Trøndelag politidistrikt ut i mediene og søkte etter et offer i det de kalte en «alvorlig straffesak». Den etterlyste skal trolig ha vært et offer for tilfeldig vold, etter en mann i 20-årene fra Oppdal skal ha angrepet ham med øks.

Den fornærmede skal senere ha blitt lagt inn på St. Olavs Hospital etter å ha blitt truffet i hodet med baksiden av øksen. Han skal ikke være alvorlig skadet. Mannen bak angrepet skal selv ha meldt seg for politiet, og er nå varetekstfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk.

Psykisk lidelse

Frode Wisth er forsvarer til den siktede mannen i 20-årene. Årsaken bak angrepet skal fremdeles være uklar.

- Nei, vi vet ikke hva motivet bak angrepet er, sier Wisth.

- Er det reelt å tro at alle som var i nærheten av den siktede natt til søndag kunne ha blitt angrepet?

- Det kan jeg ikke si noe om. Men det som nå har skjedd er at politiet har begjært full judisiell observasjon. Da forstår vi at det er psykisk helse inne i bildet, sier Wisth.

Kan bli holdt på sykehus

Den siktede ble mandag framstilt for varetekt i Sør-Trøndelag tingrett. Der fikk politiadvokat Monica Grøtte Estenstad medhold fra tingrettsdommeren i en begjæring om fire uker i varetekt, begrunnet med fare for gjentagelse. Den siktede skal ha erkjent skyld og godtok å bli varetektsfengslet. På spørsmål om tilstanden til den siktede svarer forsvarer Wisth dette:

- Han er i varetekt, og det er politiet som passer på at han blir tatt vare på der.

- Hva har han den siktede sagt til deg?

- Jeg kan ikke si hva som har blitt sagt, sier Wisth, og legger til at han ikke har fått snakket med sin klient etter fengslingsmøte.

- Kan du si noe om prosessen videre?

- Nå blir han fengslet i fire uker, om han skal holdes på sykehuset eller i fengsel er ikke klart enda, avslutter Wisth.