Under kommunestyremøtet i Melhus tirsdag kveld, var det blitt flertall for å kutte ut Lerkrysset og det før avstemninga startet.

Ordfører Gunnar Krogstad (Ap) konstaterte etter å ha konferert med gruppelederne, at det ikke var flertall for formannskapets innstilling om at Lerkrysset skal beholdes. Under avstemninga stemte av 18 av 37 representanter for Lerkrysset. Det ble altså ikke flertall for Lerkrysset. Bare Arbeiderpartiet og Melhuslista stemte for Lerkrysset, mens resten mener at krysset kan utgå.

Ordfører Kirsti Welander i Oppdal er glad for vedtaket som ble gjort. Hun har i ettertid av kommunestyremøtet i Melhus fått referert deler av debatten.

- Kommunestyret i Melhus har gjennom vedtaket latt behovet for ny E6 sør for Trondheim veie tyngre enn egne planer for utvikling. Det hviler nå et særlig ansvar på Nye Veier for å svare på dette ved å få oppstart i 2019 som lovet, forteller Welander til Opdalingen.

Hun forteller at hun er glad for at utbyggingen av E6 nå ser ut til å bli ferdig i 2027.

- For oss i Oppdal er framdrift på E6-utbyggingen en av de viktigste faktorene for fortsatt positiv utvikling og vekst. Derfor er jeg glad for at veien Høyre lovet ferdig i 2021 nå ser ut til å bli ferdig i 2027, sier hun.