Forretningsdrivende på Berkåk arrangerte lørdag førjulsdag rundt på hele Berkåk. Dagen ble markert med ekstra aktiviteter i flere butikker. Blant de mer populære innslaga, var Paul Paulsen som sørget for hesteskyss mellom Berkåk Veikro, torget og Coop Extra på andre siden av E6.

Veikroa sørget for at folket fikk i seg tistrekkelig med næring til å holde t en lang dag, da de tilbød julebuffet med god tradisjonell julemat til store og små. Hos naboene på Bygdasenteret ble solgt Rennebupakker med ymse innhold, og her ble det også anledning til å forhåndsbestille juletrær og kornband, en mulighet mange benyttet seg av.

Bakerikafeen på torget sørget i tillegg til sine vanlige godbiter også for salg av smultringer fra egen vogn, mens Husflidslaget blant annet solgte kniver fra lokalene tilFrivilligsentralen.

Selvsagt sørget Rema 1000 på torget for flere gode tilbud denne dagen, og hos dagligvarekonkurrenen på andre siden av veien var det husflidssalg fra flere lokale aktører og servering av gløgg og pepperkaker.

Rennebua fikk virkelig nytt liv denne dagen, for her foregikk det litt av hvert i forbindelse med førjulsdagen på Berkåk.

Det var salg av flatbrød, honning, julebrød og Oriflame produkter, og i tillegg holdt Rennebu Husflidslag julekortverksted for barna i lokalene. Førjulsdagen på Berkåk ble avsluttet med Ølsmaking i Bygdpøbben.

Her fikk forhåndspåmeldte deltakere smake på godsakene fra Rodebakk Farmhouse Brewery fra Innset, og innen sammenkomsten på Bygdapøbben avsluttes, regner vi med at vi forlengst er inne i en ny dag.

Men det aller beste med dagen, i hvert fall for de aller yngste, var nok at selveste nissen prioriterte førjulsdagen på Berkåk.

Og ettersom Rudolf og de andre reinsdyra for en gangs skyld tok avspasering denne lørdagen, fikk nissefar, og selvsagt alle andre som ønsket det, hesteskyss med Paul Paulsen og hans stolte ganger.