19. desember skal Rennebu kommune møte Fylkesmannen for nye samtaler om grensejusteringen i sør.

Det er en utålmodig ordfører Ola Øie (Ap) i Rennebu som skal ønske repsentanter fra Fylkesmannen velkommen til et nytt møte om en mulig grensejustering mellom Rennebu og Oppdal.

- Eli Krogstad sa det i et tidligere møte; "man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne hva konsekvensene for Rennebu blir ved en grensejustering," og jeg er enig med henne. Jeg skjønner ikke hva man trenger å utrede mer enn det vi allerede vet i dag, kommenterer Ola Øie til Opdalingen.

- Det begynner å bli en klisjé, Fylkesmannen og departementet sender papirer fram og tilbake uten at man får en avgjørelse.

På møtet der både Fylkesmannen, Rennebu kommune og representanter for initiativtakerne for en grensejustering skal være tilstede, skal man drøfte videre framdrift.

- Dette høres ut som om det kan komme til å ta tid?

- Ja, og det er helt unødvendig. Jeg vet sannelig ikke hva som gjenstår å utredes, det ville være best å få en avgjørelse så fort som mulig, mener Øie.

Det står i brevet fra departementet at man skal ta spesielt hensyn til hva innbyggerne ønsker, og Øie er litt usikker på hva det betyr ut over det som allerede er blitt gjort.

- Om det betyr en folkeavstemming og om det også inkluderer Oppdal er jeg sannelig ikke sikker på, forteller ordføreren.

Møtet er åpent, så den som ønsker kan være tilstede som tilhører. Rennebu kommune vil bli representert ved ordfører Ola Øie og leder for Senterpartiet Rolf Arne Bruholt.

Politikerne i Rennebu er i alle fall klare i sin tale.

- Ja, vi mener at kommunen bør bestå slik den er i dag, og vi fraråder på det sterkeste en grensejustering, forteller Øie.

- Tror du dette er et spill fra departementets side for å tvinge Oppdal og Rennebu tilbake til forhandlingsbordet for videre prat om en sammenslåing?

- Jeg vet ærlig talt ikke hva de tenker, det blir litt sånn... Ja, nei jeg vet ikke hva de holder på med, kommenterer ordføreren.

- Jeg synes det er litt merkelig at de ikke kan ta en avgjørelse med den informasjonen vi sitter på i dag, mener Øie.

- Det er departementet som har det siste ordet, men slik jeg forstår det forventer de en klar tilrådning fra Fylkesmannen. Slik jeg leser rapporten fra fylket er man her mest innstilt på ikke å justere grensene, men svaret er tvetydig og det er vel det denne uklarheten departementet nå ønsker å få bort, mener Øie som håper på en snarlig og tydelig tilrådning fra Fylkesmannen.