-Jeg synes ordfører Ola Øie (Ap) skal tenke seg godt om før han krever fortgang i saken om grensejustering sør i Rennebu, uttaler Ingvill Dalseg (H) til Opdalingen.

Jeg synes det er positivt at departementet som i utgangspunktet er svært ivrig etter å slå sammen kommuner for tiden, velger å bruke såpass mye tid og energi på denne saken, mener Dalseg.

- Det er helt riktig som det blir sagt at man ikke trenger å være rakettforsker for å skjønne hva som vil skje dersom Rennebu kommune mister 500 av sine innbyggere. Hva er det da som blir igjen av Rennebu? Hva vil da skje med kommuneøkonomien som allerede er hardt presset slik det er i dag?

Departementet kunne sagt ja til en grensejustering med en gang, og man hadde skjønt at Rennebu hadde blitt tvunget til å ta en ny runde med samtaler med tanke på en kommunesammenslåing nordover eller sørover.

Oppdalspolitikeren mener det er ekstra viktig at å ta tiden til hjelp i denne saken.

- Dersom fylkesmann og departement heller i den retningen som Øie ønsker så betyr det at innbyggerne på Innset, Havdal og Gisnås ikke får bli en del av Oppdal, og da skal jo Øie være deres ordfører også i framtiden, påpeker Dalseg.

- Jeg tror det er viktig at man bruker god tid i denne saken, nettopp for at alle skal bli hørt. Innbyggerne på Innset har en lovbestemt rett til å prøve sin sak, det må vi respektere.

Om man taper eller vinner en sak så er det jo viktig for videre sameksistens at man er blitt tatt på alvor. Og slik jeg har forstått det så er dette en av grunnene til at flere ønsker å flytte grensa, nettopp fordi man føler man ikke blir tatt på alvor og at man blir sett på som en utkant. Det er et signal som man kanskje bør vektlegge med største alvor, kommenterer Dalseg.