4. juledag er det nok en gang duket for karrieredag på Skifer Hotel. Nasjonalparken Næringshage inviterer elever, studenter og nyutdannede til en faglig og sosial dag. Dette er den dagen i året hvor unge talenter får muligheten til å bli kjent med næringslivet i Oppdal og Rennebu.

– På karrieredagen kan du møte din fremtidige arbeidsgiver eller sikre deg din første sommerjobb, forteller Mari Erdal og Iris Røstad i Talentverket i en pressemelding.

Så langt er det 17 bedrifter som har meldt seg på karrieredagen. Bedriftene dekker et bredt spekter av ulike bransjer, og har behov for ulik type kompetanse og utdanningsnivå. Fem bedrifter skal holde bedriftspresentasjon og alle bedriftene skal stå på stand.

– De ulike bedriftene har meldt seg på karrieredagen med mål om å fortelle om egen virksomhet, interne karrieremuligheter og for å bli kjent med unge fra regionen. I tillegg kommer gründer Eric Holten Haugen, som vil fortelle om hvordan det er å satse på drømmejobben og starte egen virksomhet, står det videre i pressemeldingen.

– Som arrangører gleder vi oss til Karrieredagen, responsen fra både næringsliv og deltakere har vært svært positiv. Vi håper så mange som mulig tar turen innom Skifer Hotel 4. juledag. Nasjonalparken Næringshage har jobbet frem et innholdsrikt program, fylt med inspirerende bedrifter, Martin I. Dalen er klar med kamera dersom noen ønsker å ta CV-bilde og det vil bli servert lunsj til alle deltakerne, sier Erdal og Røstad.

Karrieredagen ble for første gang arrangert i fjor og ble en stor suksess. Erdal og Røstad har tidligere fortalt til Opdalingen at de kommer til å ta utgangspunkt i fjorårets arrangement. I fjor var det 30 påmeldte bedrifter og rundt 30 deltakere som tok turen på Karrieredagen.

– Vi ønsker å gjenta suksessen fra fjoråret, sier de.

– Hvilke forventninger har dere til årets Karrieredag?

– Målet er å doble antall deltakere enn hva det var i fjor. Vi håper også at vi kan få med oss enda flere fra videregående. I tillegg håper vi på minimum 20 bedrifter, sier de.