APRIL

Oppdal kommune utlyste anbudskonkurranse for leie av trygghetsalarmer. De neste tre årene skal kommunen leie digitale trygghetsalarmer for inntil 700.000 kroner.

Det må lages et nytt hjertestarterregister, siden ingen har oversikt over hvor hjertestarterne i Oppdal og Rennebu er.

Oppdal kommunestyre valgte styremedlemmer til aksjeselskap og kommunale foretak uten informasjon om kompetanse. Dette førte til debatt rundt utnevnelse av styremedlemmer.

Matprodusenter går sammen om felles merkevarebygging og har startet samvirket "Oppdal Smak av fjell." Med seg på laget har de Innovasjon Norge og 500.000 innovasjonskroner.

Stine Krystad og Geir Magne Johansen er de som skal bygge opp ny dagligvarebutikk på Berkåk, bekrefter regiondirektør i Rema 1000 Trøndelag, Vidar Andersen.

KrF og Senterpartiet i Rennebu ta en del av ansvaret for at det ikke blir gjort noe med fylkesvegen over Nerskogen, mener Ingvill Dalseg (H) i Oppdal. De to Rennebu-politikerne Ola T. Lånke (KrF) og Rolf Arne Bruholt (Sp) har klaget på den elendige kvaliteten på fylkesveiene 512 og 700.

Vekst Oppdal AS har innført hedersbetegnelsen «Inkluderende bedrift». Oppdal Bygg er første bedrift i Oppdal som får diplom som et synlig bevis for sitt inkluderende arbeid.

Detaljplanleggingen som utredes for Mjuken Hyttegrend, skjer i samarbeid med Sande Hus og Hytter. Fem grunneiere, i tillegg til Mjuklia Leirsted & Gjestegård, ønsker å bygge flere hytter i den skogkledde lia utenfor Berkåk sentrum.

Pirattaxi truer drosjenæringen i Oppdal. Politiet og taxinæringen ser alvorlig på at stadig flere privatpersoner tar seg betalt for å kjøre folk hjem.

Arbeidsgruppa for ny landbruksplan for Rennebu kommune arrangerte dialogsamling for bønder, rådgivere, politikere og næringsliv.

Maskinentreprenøren Rennebu Maskin AS på Berkåk er konkurs. Seks personer mister jobben.

Middagen ved Oppdal helsesenter ble flyttet frem. Mandag 24. april var de eldre på plass ved middagsbordet klokka 15.30, to timer senere enn de har fått middagen servert før.

Arne Rønning ble tildelt Lions Club sin høyeste utmerkelse for sin mangeårige innsats for ungdom i Rennebu.

Korgruppa Oktetten feiret 40-årsjubileum i Oppdal Misjons- og Menighetshus (OMM).

Halvparten av de 20 millionene som er beregnet å gå med til utbedring av Nerskogvegen, ble bevilget av Fylkestinget i Sør-Trøndelag.

Det får også konsekvenser for kalkunbønder i Rennebu, når Støren-bedriften Norsk Kylling slutter med produksjon av kalkun.

MAI

En mann i 70-årene fra Nordmøre mistet livet da en personbil og et vogntog kolliderte på E6 i Drivdalen.

Leilighetene i Nestuggu boligområde i Oppdal har blitt solgt unna i rekordfart. Totalt åtte boliger med 24 leiligheter skal settes opp i området som ligger nært til skibakke og sentrum.

Det spøker for restauranttilbudet i Rennebu etter at Hong Kong House stengte dørene. Kinarestauranten må se seg om etter andre lokaler, siden Rema 1000 har et vesentlig større plassbehov enn forgjengeren Spar hadde.

Rådmannen mener at et areal mellom Vikavegen og Ålma, like ved innkjøringen til Karsevegen i Oppdal sentrum, vil være det beste alternativet for plassering av ny brannstasjon.

Rapporten som omhandler konsekvensene ved en eventuell grensejustering mellom Rennebu og Oppdal, ble oversendt Fylkesmannen. Der kommer det frem at hvis Ulsberg, Innset, Havdal og Gisnås blir en del av Oppdal, vil Rennebu få et årlig bortfall i inntekter på om lag 30 millioner kroner.

Ordførerne i Rennebu, Oppdal, Melhus, Midtre Gauldal, Røros og Holtålen, har hatt drøftinger om å etablere et nytt, felles samarbeidsorgan, i forbindelse med at Sør- og Nord-Trøndelag fylkeskommuner slår seg sammen i 2018. Drøftingene har ført fram til et felles forslag om å etablere «Regionrådet i Trøndelag sør.»

Bygningsrådet fikk saken om tomtealternativer til ny brannstasjon på bordet. Kari Toftaker (Sp) og Arnt Gulaker (Ap) i bygningsrådet la fram forslag om å bruke tomta til Prøven Bil. Et enstemmig bygningsråd vedtok forslaget.

Utvidelsen av kirkegården ved Marit på Vang er fullført. Prost Øystein Flø i Gauldal prosti og sogneprest i Oppdal, Arne Aspeland ledet an i prosesjonen, da kirkegården ved Oppdal kirke ble høytidelig vigslet.

Trafikksikkerhetsutvalget i Rennebu tok med leder i Komitè for infrastruktur hos Fylkesmannen, Karin Bjørkhaug, på befaring ulike steder i kommunen.

Rådmann Dagfinn Skjølsvold tilbakeviser kritikken ordfører Kirsti Welander kom med i forbindelse med at politisk vedtak om ny idrettshall ikke er fulgt opp i Handlingsplan 2018-2021.

Bård Jystad er sterkt kritisk til at det i faktagrunnlaget i forbindelse med søknad om grensejustering mellom Rennebu og Oppdal, kun er beregnet tapte inntekter for Rennebu kommune, uten en tilsvarende beregning av reduserte utgifter.

I Rennebu får KrF kraftig motbør fra Ap, som mener de bagatelliserer den økonomiske situasjonen i kommunen. Rennebu kommunestyres uttalelse til Utdanningsdirektoratet i forbindelse med søknaden om opprettelse av privatskole på Voll, viser at politikerne fortsatt er delt i denne saken.

De ansatte ved Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT) Stasjon Sør synes ikke Prøven Bil–eiendommen er noen god fremtidsløsning for ny brannstasjon i Oppdal. Stasjonsmester Steingrim Falksete savner forståelse for plassering sett fra et forebyggende perspektiv.

Rådmannen i Oppdal ønsker å gjøre flere nye tiltak i sentrum. Han foreslår å bruke 800.000 kroner til ombygging av krysset Nyvegen og avkjøringer til parkeringsplassen på Torget og Elkjøp. Pengene skal tas av prosjektmidlene til opparbeidelse av Oppdal sentrum.

I et kommunestyremøte ble det vedtatt at det kommunale foretaket Oppdal Distriktsmedisinske Senter (ODMS) omdannes til et aksjeselskap.

Alle veier som har fått navn blir nå skiltet, forteller Anne Grete Hoelsether og Aleksander Husa. Hoelsether har sittet i Stadnavnkomiteen og sier at det er viktig at det nå kommer opp skilt. Oppdal kommune har bevilget 500.000 kroner til skilting i kommunen.

JUNI

Nye Veier lover oppstart av ny E6 som planlagt, selv med endret trasé. Selskapet ønsker å legge traseen på østsiden gjennom Rennebu, med 4-felts motorvei og med fartsgrense 110 km/t fra Vindåsliene til Ulsberg.

Opplæringskomiteen i fylkeskommunen vedtok fire millioner til utredning av ny idrettshall i Oppdal.

Den endelige versjonen av skisseprosjektet for ny idrettshall i Oppdal kom. Hallen blir på 2766 kvadratmeter og vil få en prislapp på rundt 100 millioner kroner.

Eggprodusenten Høne Pøne i Oppdal får femdoblet sin kontrakt med Rema 1000.

175-årsjubileet for Gjensidige Oppdal-Rennebu Brannkasse ble feiret på Oppdalsmuseet. Pensjonister og tillitsvalgte i brannkassa var invitert til middag. Senere på kvelden var det et åpent arrangement for alle innbyggere i Oppdal og Rennebu.

Tor Snøve i Oppdal Ap trer ut av ledervervene i lokalpartiet på grunn av interne konflikter og politisk uenighet. Partiets kasserer Monica Flor går også ut av styret, for å vise sin støtte til Snøve.

Lokalpolitikere i Rennebu reagerer kraftig på vedtak og uttalelser som er kommet fra kollegaene i Oppdal i forbindelse med grensejusteringssaken.

Det var stor glede blant ansatte og beboere da Oppdal helsesenter endelig ble sertifisert som et Livsgledehjem.

Det var offisiell åpning av det nye turistkontoret i Oppdal.

Suksessen med amcar-treff utenfor sykehjemmet ble gjentatt av Oppdal helsesenter, Oppdal Amcar og Oppdal videregående skole.

Rennbygg gikk til topps i Den store styrkeprøven 2017. Sammen med trønderekspressen vant Arnt Hårstad, Arve Værnes og Per Stian Sanden Aune det lange sykkelrittet.

Lions Clubs Internationals 100-årsjubileum ble markert i Oppdal og Rennebu.

Det var høytidelig åpning av Rema 1000 på torget i Rennebu.

Oppdal kommunestyre vedtok å være med på bygging av ny idrettshall.

TrønderEnergi tar over strømsalget fra Kvikne- Rennebu Kraftlag (KRK), og dermed blir Berkåk energi-gigantens største arbeidsplass utenfor Trondheim.

Rådmann Birger Hellan i Rennebu kommune ble ansatt som ny rådmann i Snillfjord kommune.

Kommunestyret støtter etablering av tverrfaglig opplæringskontor i Oppdal.

Rennebu KrFs tradisjonelle seterstevne på Nerskogen samlet større oppslutning enn på flere år - godt over 100 personer var tilstede. Hovedtaler var KrFs generalsekretær Hilde Frafjord Johnson.

Idar Heggvoll blir ny leder i Oppdal Arbeiderparti og Petter Bye erstatter Monica Flor som kasserer.

Skader på trær og skifer, og uferdige plenområder i Oppdal sentrum blir ikke utbedret - og Kommunen og Statens vegvesen er uenige om ansvaret.