OKTOBER

Hyttenaboer reagerte på terrenginngrep for nytt hyttetun på Nerskogen. Etter innkomne klager stoppet Rennebu kommune bygginga.

Det konkurstruede selskapet Vaktformidling.no ba Oppdal kommune om å stille opp med et lån eller tilskudd.

Det ble avholdt et felles formannskapsmøte mellom Oppdal og Rennebu. Oppdals-ordfører Kirsti Welander mottok skarp kritikk for sin fremgangsmåte i forbindelse med saken om grensejustering.

Arve Tokle tok over som hotelldirektør på Quality Hotel Skifer etter Erik Sæther.

Team Minera Skifer i Oppdal Curlingklubb ble utnevnt til Oppdalsambassadører 2017.

Einar Otto Stangvik fra Rennebu var med på å avsløre at australsk politi drev verdens største nettforum for bilder og video av overgrep mot barn.

Maskinentreprenør Jostein Aas, skogbruksledere i Allskog Geir Bjørnar Holden og Leif Olav Aasløkk, samt fagansvarlig skog og utmark i Rennebu kommune, Ståle Solem, var på befaring i Seierdalen. Grunneier Hallgeir Brattset i Seierdalen mener moderne skogsdrift er med på å ødelegge naturmangfoldet og eldgamle skogsstier.

Oppdals-ordfører Kirsti Welander hadde et møte med Kommunal- og moderniseringsdepartementet, hvor det kom fram at de ønsket flere opplysninger og utredninger for en eventuell grensejustering. Fylkesmannen kom med oppfordring om nye samtaler mellom Rennebu og Oppdal.

Etter konkursen hos Vaktformidling.no ble et nytt vaktselskap stiftet i Oppdal, Snøhetta Sikkerhet AS.

Rennebu-ordfører Ola Øie hadde et møte med Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Møtet kom i stand etter invitasjon fra departementet, i og med at Oppdals-ordfører Kirsti Welander og initiativtakerne til en grensejustering, tidligere hadde hatt et tilsvarende møte.

Oppdal kommune betaler betydelige beløp årlig i festeavgifter, som ifølge rådmannen representerer en stor økonomisk risiko Kommunestyret vedtok at det skulle utarbeides en vurdering av festeavgiftene.

Representanter fra vaktselskapet Alltid 24 var i Oppdal for å oppsøke kunder og inngå kontrakter etter at de tok over konkursboet etter Vaktformidling.no. De gjennomførte samtidig en del jobbintervjuer.

Kommunestyret vedtok å åpne opp for et mulig salg av Oppdal E-verk til TrønderEnergi.

NOVEMBER

Dialektprisen for 2017 ble tildelt Sonja Skorem.

Oppdal Trevarefabrikk og den gamle ambulansegarasjen i Høgmovegen rives, for å gi plass til et nytt leilighetsbygg. Selskapet Håvardsli Eiendom står bak utbygginga.

Oppsittere i Gisnadalen klager over elendige veier og ber om at Rennebu kommune iverksetter tiltak.

Administrasjonsutvalget i Rennebu kommune innstilte enstemmig rådmannen i Berlevåg, Per Øivind Sundell, som ny rådmann i Rennebu.

Under Næringskonferansen ble Oppdalsbedriften Otretek AS kåret til Årets bedrift 2017.

Vaktselskapet Alltid24, som overtok konkursboet etter Vaktformidling.no, ansatte oppdalingen Bjørn Olav Snøfugl som sikkerhetskonsulent.

Det ble arrangert en temakveld for foreldre og barnehage- og skoleansatte i Rennebu, hvor det ble satt fokus på trygghet for barn og unge i kommunen. Nettstedet tryggirennebu.no ble lansert.

Rennebu kommune har en samlet eiendomsskatteinntekt på ca. 1,3 millioner kroner fra kraftlinjer, tele- og bredbåndsanlegg. Ordfører Ola Øie var til stede foran Stortinget, der 150 ordførere og varaordførere fra hele landet var samlet for å bevare den lokale beskatningsretten.

Rennebu kommunestyre vedtok å følge Formannskapets innstilling om å tilsette Per Øivind Sundell som rådmann i Rennebu fra 1. mars 2018.

Alle avdelinger i hjemmetjenesten i Oppdal kommune har i høst kartlagt og tatt en risikovurdering av arbeidssituasjoner som kan medføre at arbeidstakere blir utsatt for vold og trusler.

Kristian Pedersen på Intersport Oppdal vant Serviceprisen 2017 etter en avstemming blant Opdalingens lesere i Oppdal og Rennebu.

Tesla bygger stor ladestasjon for sine el-biler på Berkåk. Det pågår en stor utskifting av masse fra området bak Berkåk Veikro for å forberede etableringen av et betydelig antall ladepunkter.

Ordfører Kirsti Welander foreslo at Oppdal kommunestyre innfører taletid og setter rammer for lengden på møtene.

En oppdalsmann tok toget til Trondheim bevæpnet med øks og med intensjon om å finne noen å drepe, ifølge ham selv. Han gikk til angrep på en mann på Lade. Deretter kontaktet han en politipatrulje og fortalte hva han hadde gjort. Politiet gikk ut i media og etterlyste fornærmede. De fikk etterhvert kontakt med fornærmede, som ble innlagt på sykehus. Gjerningsmannen ble varetektsfengslet og siktet for drapsforsøk. Politiet begjærte full judisiell observasjon, da det ble stilt spørsmål ved den siktedes tilregnelighet. Siktede har tidligere vært i kontakt med psykiatrien og har ifølge sin forsvarer, ikke følt at han fikk hjelp.

En brann som hadde brutt ut i et bolighus i Oldervegen i Oppdal tidlig en morgen, blusset opp igjen utpå kvelden. Brannmannskapene valgte til slutt å foreta en kontrollert nedbrenning av huset.

Under den årlige Næringslivsfrokosten i regi av Rennebu Næringsforening, ble Circle K, Berkåk Bilservice AS, tildelt Jobbskaperprisen for 2017.

Oppdalsbanken og Oppdal helselag gikk sammen og ga bort hjertestartere til grendene i Oppdal. Oppdalsbanken bidro med 120.000 kroner for seks hjertestartere.

Rennebu kommune fikk bekreftet at Per Øivind Sundell takket ja til stillingen som ny rådmann.

Selskapet Marion Eiendom i Oppdal er dømt til å betale sameiet Nyvold Park 424.000 kroner, i tillegg til renter. I tillegg må selskapet ut med 200.000 kroner i sakskostnader til sameiet.

Vinstradalen og Loe utmarkslag fyller ti år og ble under Fjellandbrukskonferansen i Oppdal tildelt Kulturlandskapsprisen for Sør-Trøndelag 2017.

Rennebu Musikkorps ble nedlagt etter 40 års virksomhet.

Departementet har bedt Fylkesmannen om å ta spesielt hensyn til hvordan folket på Havdal, Gisnås og Innset opplever situasjonen når Fylkesmannen skal videreutrede saken om grensejustering. Kommunaldepartementet har kommet fram til at det er snakk om grensejustering og ikke deling av en kommune, og derfor har departementet det siste ordet i saken.

Flere politikere var i et formannskapsmøte i Oppdal kritiske til den økonomiske driften av sportsarrangementet Enern, men de folkevalgte gikk til slutt med på ordførerens forslag om å innfri søknaden om krisehjelp på 200.000 kroner.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har bedt Fylkesmannen skaffe til veie et bredere kunnskapsgrunnlag om konsekvensene av en grensejustering på Innset. Alf-Petter Tenfjord i kommunal- og samordningsstaben opplyser at Fylkesmannen så snart som mulig vil samle partene til et møte.

Rennebu EnSpire skole fikk godkjent søknaden fra Utdanningsdirektoratet. Skolen skal drive etter samme prinsipper som den offentlige skolen, men skal legge spesielt vekt på entreprenørskap.

Geir Langseth ble tildelt Årets hederspris av Oppdal IL – Fotball.

DESEMBER

Rennebu kommune må foreta tøffe innsparingsgrep for å sikre utbygginga av sykehjemmet. Formannskapet valgte å gå for det dyreste alternativet, der det eksisterende helsesenteret rives og det i stedet bygges et nytt.

Kun et fåtall av hjertestarterne i Oppdal og Rennebu har hittil blitt registrert. I Oppdal er kun tre hjertestartere registrert på nettsiden og i Rennebu er fortsatt ingen hjertestartere kommet med på kartet til det nyopprettede registeret 113.no.

Trondheimsbedriften Aksel Lernæs AS har kjøpt bygningsmassen etter Rennebu Transport på industriområdet på Berkåk.

Det var offisiell åpning av den nye sentrumsgata i Oppdal sentrum. Mange møtte opp for å få med seg det historiske øyeblikket da ordføreren klippet snora.

Ordfører Ola Øie foretok den offisielle nyåpninga av biblioteket i Rennebu.

Gnist barnehage Brennan foret opp en gris ved navn «Peppa Gris». Da den var blitt så stor at det var tid for slakting, fikk de største barna overvære slaktinga.

Etter 30 år med kamp for en sikker gang- og sykkelvei gir beboerne på Fagerhaug fortsatt ikke opp håpet. De har nå startet egen prosjektgruppe for å få fortgang i saken.

Det er en utålmodig ordfører Ola Øie (Ap) i Rennebu som skal ønske representanter fra Fylkesmannen velkommen til et nytt møte om en mulig grensejustering mellom Rennebu og Oppdal. Varaordfører i Oppdal, Ingvill Dalseg (H), mener derimot at Ola Øie bør tenke seg godt om før han krever fortgang i grensejusteringssaken.

Fylkesmannen signaliserer at man fra fylkets side er skeptiske til en grensejustering mellom Oppdal og Rennebu.

Palmer Godheim Skiferbrudd drar i havn en kjempekontrakt; oppdraget er å bekle et større boligprosjekt i hovedstaden.

Rennebu kommune sliter med den tøffeste budsjettbehandlingen på mange år.

Eierne av Oppdal Skiheiser og de folkevalgte blir ikke enige om antall snøkanoner i Håker-ekspressen.

Det aller siste fylkestinget i Sør-Trøndelag fylkeskommune ble avholdt. Ingvill Dalseg (H) sitter i hovedutvalget for kultur og hun kunne dele nyheten om at Fylkesrådmannen innstiller på 600 000 kr til gravfeltet på Vang.