Det var elevrådsleder Erland Snøve Loe i 7. klasse som ønsket velkommen og sto for avdukingen av det nye skiltet utenfor skolen. Både folk fra kommunen, helselaget, skolen og barnehagen hadde tatt turen for å være med på denne begivenheten.

Fra Oppdal kommune var Ola Husa Risan, Dordi Aalbu, Jan Kåre Husa og Eli Dahle representert.

– Dette blir spennende og artig. Vi har hatt et samarbeid mellom skole og barnehage tidligere, men det skal nå bli godt å komme under en felles ledelse og bli et større kollegium. Dette er noe vi har sett fram til lenge og vi gleder oss, sier rektor Beate Lauritzen.

- Vi skal sammen skape et godt og innholdsrikt nettverk

– Vi skal markere at vi blir en ny enhet, med flere voksne og flere unger. Nå blir vi 17 ansatte som skal passe på ungene. Det kommer til å bli utfordrende, men også spennende og lærerikt for alle sammen. Vi vet vi har alle muligheter til å gå til et trygt, omsorgsfullt og godt læringsmiljø hos oss, sier Lauritzen.

Rektoren påpekte at den største overgangen ville de ansatte merke, som gikk fra å være ansatt i privat barnehage til kommunal barnehage.

– Til sammen så har personalet en bred kompetanse og både skolen og barnehagen kan lære mye av hverandre. Vi skal stå sammen å skape et godt og innholdsrikt nettverk i oppvekstsenteret vårt, sier hun.

Lauritzen forteller at hun ser fram til fortsettelsen og at dette er et arbeid som de har stor tro på.

– Et oppvekstsenter er skole og barnehage under samme tak med samme ledelse. Vi har hatt mye samarbeid tidligere, så den prosessen vil ikke bli ny for oss, sier rektoren.

Stort oppmøte for mini-førskoletilbud

Det er Drivdalen yngre helselag som har eid barnehagen de siste årene. Barnehagen ble startet opp i et privat initiativ i 1973 og det var Margit Riise som ble ansatt som den første styreren i barnehagen. Hun fikk blomster fra Drivdalen Yngre Helselag, for jobben hun har gjort med barnehagen siden oppstarten.

- Det ble arrangert et møte om det var interesse for et mini-førskoletilbud i Drivdalen. Det var kjempemange som tok turen og det ble da bestemt at Drivdalen Yngre Helselag skulle ha ansvaret for driften. Den 26. februar 1973 så barnehagen dagens lys, sier Jenny Heggvold og Anne Marit Aune i Drivdalen Yngre Helselag.

I starten var barnehagen åpen to dager i uka, fire timer per dag for barn i alderen tre-sju år.

- I forkant av åpningen hadde det vært en hektisk dugnadsaktivitet, alle i kretsen både voksne i Drivdalen og elever på skolen stilte opp. Barnehagen holdt til i skolens kjellerlokaler i starten. Skolen brukte lokalene selv de andre dagene, så alt utstyr ble ryddet bort etter endt dag.

Drivdalen barnehage var den første barnehagen som ble startet i Oppdal. Først i 1979 åpnet neste barnehage i Oppdal.

Ti kroner timen

I starten hadde barnehagen kun økonomi til å ansette en styrer. I starten tjente Margit Riise ti kroner timen for jobben. Det var flere mødre som stilte opp på dugnad. I begynnelsen arbeidet Bjørg Sæteren, Ragnhild Grønn og Bjørg Tørresdal ved barnehagen. Høsten 1973 ble det økonomi til å ansette en fast assistent.

- Dette er en litt rar dag. Etter 45 år som privat barnehage, blir barnehagen nå kommunal. Og jeg har kjempetro på at dette blir helt supert for alle parter, sier Riise.

Hun forteller videre at det var ingen trang fødsel da barnehagen ble etablert.

- Alle var enig at det skulle starte opp en barnehage. Vi pratet med folk på kommunen og de viste knapt hva en førskole var og de sa ja til alt, sier hun, til latter fra resten av salen.

Drivdalen barnehage var førskole fram til 1979. Da gikk barnehagen over til å hete kortidssbarnehage. Den var fortsatt åpen kun to dager i uka, men ble utvidet til seks timer per dag.

I 1994 begynte Drivdalen barnehage å tilby heldagstilbud. I 1981 flyttet barnehagen til nye lokaler i et av skolens klasserom. I 1994 ble barnehagen bygd om, og fikk egne faste lokaler. I 2006 ble barnehagen ombygd og påbygd, og har nå god plass i lyse og funksjonelle lokaler.