Mange oppdalinger har på sosiale medier og i kommentarfelter på nett vist sin støtte til Aunasenteret, som i går gikk ut med sin misnøye tilknyttet størrelsen på det nye innovasjonssenteret som er planlagt i Oppdal sentrum.

- Jeg ser at folk skriver i kommentarfelter på nett at de ikke vil ha noe bygg i det hele tatt. Det er ikke Aunasenteret nødvendigvis enig i. Vi tar alt som skrives i kommentarfelter med en klype salt. Vi ønsker innovasjonssenteret velkommen, sier sivilarkitekt ved Grimstad og Tønsager AS, Amund Grimstad og fortsetter:

- Vi synes det er kjempemessig at sentrum utvikles og det 25 meter høye klatretårnet spiller heller ingen rolle. Sola kommer kjapt rundt et tårn. Da blir det litt verre å komme rundt et 90 meter lang og 19 meter høyt byggverk. Omfanget på prosjektet må reduseres i tråd med gjeldende regulering, der det står at er 16 meter er den høyeste lovlige mønehøyde som er tillatt i Oppdal sentrum.

Frykter at sentrum blokkeres av

Eierne av Aunasenteret mener et 90 meter langt og 19 meter høyt bygg vil føre til en fysisk stenging av sentrum og at det ikke er i tråd med de målsetningene og reguleringene som er satt for sentrumsområdet.

- Vi ønsker at de gjeldende bestemmelsene skal stå. Vi mener at det vil være det beste for Oppdal sentrum.

Grimstad påpeker at Innovasjonssenteret og Aunasenteret gjerne må bygge gangbruer mellom de to bygningene, men at det er viktig er at det blir to adskilte bygninger, sånn at sentrum ikke blokkeres av.

Det aller viktigste ankepunktet for Aunasenteret, er parkeringsproblematikken. Aunasenteret har flere parkeringsplasser enn det som kreves av et senter på deres størrelse. Det betyr i følge Grimstad derimot ikke at de har mer enn nok P-plasser.

Krav om parkering

- Folk må huske at Aunasenteret ikke er en vanlig kontor- og butikkbygning, men et kjøpesenter. Halv fire på en tirsdag er parkeringsplassen halvfull, mens den fra torsdag til søndag er stappfull. Kommer det da i tillegg et innovasjonssenter som skal bruke vår parkeringsplass, vil det trolig føre til fullstendig kaos på parkeringsplassen og dermed et omsetningstap for Aunasenteret, da mange av våre kunder ikke får parkert her.

Grimstad påpeker at det er krav om at innovasjonssenteret selv skal ordne med et visst antall parkeringsplasser, basert på størrelsen til bygget.

- En bygning som dette, med sine fem-seks tusen kvadratmeter, må skaffe til rette 100-120 parkeringsplasser på egen grunn. De har heller ikke regulert inn parkeringsplasser for bevegelseshemmede i nærheten av innovasjonssenteret.

- De må sørge for egen parkering

Grimstad sier at Aunasenteret ikke kan gå med på at «Siva forsøker å flytte parkeringsproblemene sine over på dem».

- Vi stiller spørsmålstegn ved at de i det hele tatt tillater seg å regulere andres eiendom. Vi ber de kutte denne parkeringsplassen fra reguleringene sine. De må sørge for deres egen parkeringsdekning og for at de ikke blokkerer for gangveiene i området.

Siden brevet ble sendt ut først i går, har ikke Grimstad fått noen tilbakemeldinger fra de andre partene enn så lenge.