Avdelingsleder Stian Knutsen hos Oppdalskontoret til Eiendomsmegler 1 Midt-Norge forteller til Opdalingen at 2017 var et knallår for bedriften.

– 2017 fortsatte der 2016 slapp. Jeg har ikke rukket å finregnet på antall enheter, men vi har solgt mellom 100–110 enheter. Det har vært et bra år omsetningsmessig og markedet har vært og er veldig bra, forteller Knutsen til Opdalingen.

Omsetningsmessig tror Knutsen av de havner på rundt seks millioner kroner.

– Sammenlignet med tidligere år ligger vi på det jevne. Det er kun jeg som jobber som megler, men jeg er så heldig at jeg har fått med meg Stine Sneve på laget, som i fjor ble ansatt som porteføljemedarbeider, sier han.

Selger mest fritids-eiendommer

Knutsen forteller at det er fritidseiendommer han selger mest av og anslår at 30 prosent av det han selger er boliger i Oppdal og Rennebu. I tillegg har han en bra markedsandel på Berkåk.

– Majoriteten er større på fritidsboliger og totalmarkedet på bolig er mindre, sier han.

Knutsen forteller at han har merket godt den positive trenden som fritidsboligmarkedet har hatt de siste årene og forteller at totalomsetningen har økt betraktelig de siste årene.

– Hva var den dyreste eiendommen du solgte i 2017?

– Det var en fritidsbolig på mellom 5-5,5 millioner kroner, sier han.

– Er det noen områder som er mer populære enn andre?

– Skarvatnet har alltid vært bra, men det har virkelig tatt seg opp den siste tiden. I fjor hadde jeg gode budrunder og det var mye folk på visning på det som ble lagt ut. Ellers er Gjevilvassdalen en sikker vinner, i områdene Klettstølen og Rasmusslættet. I tillegg er Nerskogen et veldig populært område, sier han.

Knutsen forteller at det er stort sett folk utenfor Oppdal og Rennebu som kjøper eiendommer. Knutsen har lagt merke til at det er mye folk fra Hitra og Frøya som kjøper hytte her.

Har stor tro på 2018

– Hvordan ser 2018 ut for dere?

– Det ser veldig bra ut. Rentene er fortsatt lave og den norske økonomien går kjempegodt. I tillegg er arbeidsledigheten nedadgående og vi vil klare å levere et like bra år i 2018 som i 2017, sier han.

Nylig la han ut et tomteområde på Nestuggu og Knutsen forteller at det har vært mye interesse rundt det.

– Jeg har troen på at 2018 blir et knallår, sier han.

Knutsen forteller at han har satt seg noen hårete mål for 2018, men at han har tro på at han skal klare å nå dem.

– For 2017 overgikk jeg budsjettet jeg hadde satt. Jeg hadde som mål å nå rundt 80 enheter, men totalt så overgikk jeg det med over 20 prosent. For at jeg skal nå de målene jeg har satt meg, må jeg jobbe enda smartere. Jeg har heldigvis god hjelp i Stine, som tar unna en del kontorarbeid, sier han.

– Er det aktuelt å ansette en megler til?

– Om totalmarkedet fortsetter som det gjør, så er det behov for en megler på sikt, sier han.