Øystein Storholm har vært pelsdyrbonde i hele sitt liv. Men nå er det snart slutt.

- Min umiddelbare reaksjon var at jeg ble svært sjokkert. Dette er et svik av dimensjoner. I fjor var det et stortingsflertall for bærekraftig utvikling i næringen, men nyheten som kom i helga er en direkte kniv i ryggen. Jeg har drevet med pelsdyr i hele mitt liv, og at det nå skal ta slutt, er helt forferdelig, sier Storholm til Opdalingen.

Han forteller videre at dette er en nyhet som først og fremst kommer til å ramme Oppdal kommune.

- Kommunen vil tape veldig mye penger på dette. I tillegg er det mange arbeidsplasser og omsetning som går tapt, sier han.

- Jeg klarer ikke å se hvordan jeg skal omstille meg til å gjøre noe annet, når det er dette jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg har investert mangfoldige kroner i å følge opp alle krav som har kommet de siste årene til punkt og prikke. Å få dette tilbake er helt forferdelig, sier han.

- Hva kommer dere til å gjøre videre?

- Nå skal vi jobbe knallhardt slik at vi får kompansert for alle våre utlegg og framtidig næringsinntekt. At vi skal holde på med dette fram til det er slutt, klarer jeg ikke å finne motivasjon til.

I dag har Storholm rundt 650 avlstisper og har valpekull på mellom 2500-3000.

- Nå kan jeg ikke bruke den investeringen. Dette er livsverket mitt, sier han.

- Tror du regjeringen vil kunne snu i denne saken?

- Slik de holder på, er det ikke noe poeng. Det er kun i Norge man får til å behandle folk som dette. Dette er ikke et sivilisert samfunn. De velger å legge ned pelsdyrnæringen i Norge, men skal likevel importere pels fra utlandet. Det er et hån og en skam for oss pelsdyrbønder, sier han.