- På bakgrunn avhenvendelser til kommunen, ser vi at det er behov for å orientereom Rennebu kommunes planer for de nedlagte skolelokalene på Voll ogInnset samt for barnehagens lokaler på Innset, skriver rådmannen i Rennebu på kommunenes hjemmesider.

Innset skole og barnehage

For å spare midler, vedtok Kommunestyret i Rennebu å legge ned Innset skole og barnehage fra høsten 2017. Rennebu kommune rydder nå i lokalene, der brukbart inventar tasvare på, likeså brukbart skolemateriell, og for å spare penger reduseres varmen i bygget til et minimum.

- Det gjenståravklaring om bruken av det gamle biblioteket. Det foreligger enavtale mellom styret for Samfunnshuset og Rennebu kommune om brukenav samfunnshuset, som ligger i sokkelen av skolebygget. Avtalen somble inngått da skolen ble oppført, blir videreført, skriver rådmannen.

Dette innebærerat kommunen har ansvar for vaktmester og renhold av samfunnshuset. Ved eventuell ønske om leie avlokalene, bes publikum kontakte servicetorget.

Kommunen har pr. dato ikke mottattnoen henvendelser om kjøp eller bruk av lokalene. Interesserte besta kontakt med rådmannen.

Voll skole

Skoledriften ved Voll skole ble også lagt nedhøsten 2017, mens barnehagen drives videre i sine eksisterendelokaler. Rennebu kommune rydder nå i lokalene, og brukbart inventar ogmateriell blir tatt vare på.

Rådmannen skriver;

- Privatskolen har fått tilbud om å tadet de har behov for, mens resten blir kjørt bort og kastet. Rennebukommune arbeider nå med anbudsbeskrivelsen på riving avmellombygget, som ønskes utført i løpet av våren 2018. Datoavklares når tilbudene er mottatt.

Riving og tetting er kommunensansvar, mens øvrig tilrettelegging av bygget er privatskolens ellereiendomsselskapets ansvar. Rennebu kommune har vedtatt enintensjonsavtale om at en evntuell privatskole eller eiendomsselskap skalfå overta hele eiendommen, inklusive tomt, vederlagsfritt.

- Rennebukommune skal leie tilbake barnehagelokalene og selv stå ansvarligfor at bygg og uteområder tilknyttet barnehagen er iforskriftsmessig stand, sier rådmannen.

Ved et eventuelt opphør av privatskole, harRennebu kommune rett til vederlagsfritt å overta lokaler oguteområder til barnehagens drift. En egen avtale skal beskrivefordeling av ansvar og kostnader.

- Denne avtalen er underutarbeiding, og må godkjennes politisk før privatskolen og eller eiendomsselskapet kan ta over. Ved leie av lokaler kontaktes Vollbarnehage, skriver rådmannen i Rennebu på kommunene hjemmesider.