Daglig leder i Midt Norsk For, Einar Aarak, forteller til Opdalingen at forslaget om å legge ned pelsdyrnæringen i Norge er relativt drøyt.

- Vi produserer for til pelsdyrnæringen og når regjeringen vil avvikle pelsdyrnæringen, så vil de også legge oss ned samtidig. Dette vil skape store konsekvenser for arbeidsplassene på forkjøkkenet og oss som leverandør, sier han.

I januar i fjor sikret Høyre, Frp, KrF og Sp på Stortinget flertall for å videreføre pelsdyrnæringen.

Forslaget om avvikling av næringen ble som ventet nedstemt i næringskomiteen med 59 mot 43 stemmer. Arbeiderpartiet, SV, Venstre og MDG stemte for avvikling.

Samtidig med avstemmingen gikk Stortinget også inn for tiltak som skal styrke dyrevelferden. Partiene som stemte for videreføring, har dessuten bedt regjeringen utforme et regelverk om et generelt forbud mot gruppehold av mink.

- I januar i fjor vedtok de en bærekraftig utvikling av pelsdyrnæringen. Men for å få med Venstre i et regjeringssamarbeid et år etter, så måtte Høyre og FrP svelge noen kameler. Min umiddelbare kommentar er at dette er relativt drøyt, sier Aarak.

I dag har forkjøkkendet 90 kunder og farmer som de leverer til. Kundene er fordelt i hele Midt-Norge, i tillegg til at de leverer i et stort område fra Leirfjord i nord, til Sandane i sør-vest og Mjøndalen i øst.

- Konsekvensene er at det er ti ansatte på forkjøkkenet som kan miste jobbene sine. Det er fortsatt mye som skal avklares og det skal settes i gang forhandlinger i forbindelse med erstatningspakkene. Pelsdyrlaget skal også ha styremøte denne uken hvor de skal gå gjennom saken nærmere, sier han.

- Tror du regjeringen kan snu i denne saken?

- Nei, det tror jeg ikke. Opp gjennom årene har det vært mye om og men om denne næringen og senest for ett år siden vedtok de en bærekraftig utvikling av pelsdyrnæringen. Med det nye samarbeidet har jeg ingen tro på at regjeringen vil snu i denne saken, sier Aarak.