Torsdag var Kristian Strømmen, fagansvarlig investering Eiendom fra Siva på plass i Oppdal.

Her skulle han sammen med Tina Lihaug Selbæk, daglig leder i Nasjonalparken Næringshage, være med i ulike møter i forbindelse med hva som skal være innholdet i det planlagte innovasjonssenteret i Oppdal sentum, i tillegg til at de skulle møte berørte parter i forhold til det reguleringsarbeidet som er satt i gang.

- Bakgrunnen for innovasjonssentert er å skape mere lønnsomt næringsliv i Oppdal, sier Strømmen til Opdalingen.

- En helt ny situasjon for næringsutvikling

Lihaug Selbæk forteller at innovasjonssenteret vil bety mye for Oppdal.

- Det vil gi oss en helt ny situasjon for næringsutvikling i kommunen. Sammensetningen av aktører og innholdet i aktiviteten som er tenkt, vil skape et tyngdepunkt for næringsutvikling, sier hun.

Hun forteller at de lenge har kjent på savnet etter en møteplass hvor man kan samle den type aktivitet.

- I de fem årene Nasjonalparken Næringshage har drevet har vi hatt et samlokaliseringsmiljø i næringshuset. Der har det vært fullt og stor pågang og det har ikke vært rom for ny aktivitet. Om vi ønsket å skape en annen aktivitet, måtte vi til enhver tid ut av næringshuset og finne nye arenaer, sier hun.

Hun forteller at de har vært gjennom flere runder med lokalisering av Innovasjonssenteret, men da Oppdal kommune ønsket fortetting i sentrum og tomtene ble lagt ut for salg, kom det initiativ fra andre næringsaktører om de ønsket å være påkoblet denne type aktivitet.

- Det vi fikk presentert fra næringshagen var et grundig arbeid. Det er innholdet vi har fokus på og en bygning kan hvem som helst få på plass. Men uten et innhold i et slikt senter, vil det ikke bli et mer lønnsomt næringsliv, sier Strømmen.

Fortsetter dialogen med berørte parter

I forrige uke ble skissene fra Pir 2 AS offentliggjort og etter at mediene skrev om saken, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Ragde Eiendom, som eier Aunasenteret, var klar i sin tale når det gjelder det nye innovasjonsbygget i Oppdal sentrum.

- På bakgrunn av det ovennevnte ber vi om at omfanget på det prosjektet som er grunnlag for reguleringsendringen reduseres vesentlig, at opprinnelig tomteinndeling, formål og makshøyder i gjeldende reguleringsplan opprettholdes, og at parkeringsplassen nord for Aunasenteret tas ut av området som ønskes omregulert, skriver Ragde Eiendom i sitt brev til prosjektlederne for innovasjonsbygget Pir 2.

- Hensikten med å varsle oppstart av en regulering, er å få innspill fra berørte parter. Og det har vi fått og det synes vi er veldig bra. Nå har vi noe å jobbe mot og nå kan vi jobbe mot et felles mål, sier Strømmen.

Han påpeker at det ikke er selve innovasjonssenteret eierne av Aunasenteret har reagert på, men elementene det medfører. Da spesielt tap av parkeringsplasser.

- Vi har hatt en dialog med dem i dag og vi har invitert dem til en fortsatt videre dialog, hvor vi skal diskutere de faglige punktene. Jeg håper at vi kan møtes på flere av punktene.

Strømmen ønsker også trekke fram lederen som stod på trykk i Opdalingen fredag 12. januar, at tittelen "Titanic i en småbåthavn" var et godt bilde, men helt feil fremstilt i denne saken.

Lihaug Selbæk påpeker at det er innholdet i senteret som er det viktigste i denne saken.

- Det vi bygger skal faktisk tilføre noe, sier hun.

Tar selvkritikk etter medieoppslag

- Føler dere at dere har gitt tilstrekkelig med informasjon til partene som er berørt i reguleringsarbeidet?

- Ja, det føler vi. Men vi kunne gått ut i en tidligere fase til de berørte partene med informasjon, slik at de hadde sluppet å lese om det i media. Det tar vi selvkritikk for, sier de.

- Dette er et prosjekt i utvikling og vi jobber intens med det faktiske innholdet og aktiviteten og hvilken effekt det vil ha for regionen, sier Lihaug Selbæk.

- Har dere i næringshagen fått tilbakemeldinger privat på bygget?

- De som har tatt direkte kontakt med oss har vært positive. Folk liker forskjellige visuelle uttrykk og det må vi selvfølgelig godta, sier hun.

Strømmen påpeker at det er viktig å huske er at kommunen har vedtatt at det skal bygges et volum på tomtene.

- Debatten har gått mer over i hus eller ikke hus, men det er ikke tilfelle. Nå jobbes det med å finne ut hvordan dette volumet skal se ut og hva det skal inneholde, sier Strømmen.

Håper å komme i gang ganske kjapt

- Hva kommer til å skje videre?

- Når det gjelder reguleringen, så skal vi jobbe videre med innspillene vi har fått og bearbeide dem. Deretter skal vi i diskusjon med kommunen om videre planarbeid. Vi håper selvsagt å komme kjapt i gang, sier han.