- R2030 er en videreføring av «Morgendagens Rennebu», der en styregruppe på sju personer skal tilrettelegge for framtida til Rennebu kommune. Mye vil skje i Rennebu og resten av regionen de neste 10-13 årene. Vi ønsker å være forberedt, sier rennebuordfører Ola Øie til Opdalingen.

Styringsgruppa skal være en ressurs som tilrettelegger og sørger for fremdrift for initiativtakere i kommunen. Gruppa ønsker også å bidra til å koble kunnskap og kompetanse inn mot kommunens initiativtakere, samt bistå i å skaffe ekstern kapital til diverse prosjekter.

- Vi har stor tilgang på kompetanse her i kommunen, både gjennom Nasjonalparken Næringshage, Innovasjon Norge, SIVA og andre. Vi ønsker å være et bindeledd mellom dem og alle som tar gode initiativer. R2030 skal være en pådriver for å få i gang prosjekter i Rennebu.

Enorm råstofftilgang

- Har du et eksempel på et av disse initiativene?

- Grønn fjellhageby-prosjektet, som allerede er i gang, er et godt eksempel. Det passer også inn i tanken om et grønt Rennebu og et grønt distrikt. Vi ønsker å bidra til at hele regionen utvikler seg.

- Dette er et prosjekt jeg har stor tro på. Vi kommer ikke unna at framtida er grønn. En kommune som Rennebu, som sitter på en enorm råstofftilgang, trenger ikke å krysse bekken for å hente vann. Disse fruktene henger allerede utrolig lavt i forhold til det næringslivet vi har i kommunen. Derfor tenker jeg at vi, gjennom et samarbeid med næringslivet og frivillige lag og organisasjoner, har alle muligheter til å nå målene vi setter oss.

Ordføreren mener Rennebu har potensiale til å ta en nasjonal lederposisjon og bli det første fornybare lokalsamfunnet i Norge.

- Det er en visjon vi gjerne kan ta utgangspunkt i. Vi har alle muligheter for å gjøre det til en realitet, sier Øie og ramser opp både vannkraft, landbruk, reiseliv og skogsdrift som næringer som allerede bidrar til å gjøre Rennebu til en grønn og fornybar kommune. Han trekker også fram den nye ladestasjonen for elbiler på Berkåk som et steg i riktig retning.

Frist 1. februar

Styringsgruppa skal bestå av sju personer, der fire av medlemmene representerer kommunens næringsliv, frivillige lag- og organisasjoner og grendalag. De tre siste er ordfører, en representant for rådmannen og en folkevalgt utpekt av kommunestyret.

De som ønsker mer informasjon om R2030, har muligheten når prosjektet presenteres i kommunestyresalen på Berkåk mandag 22. januar.

Alle som har forslag til kandidater til styringsgruppa må sende inn forslag før 1. februar. Styringsgruppa settes i formannskapsmøtet 6. februar. Kort tid senere vil styringsgruppa ha første offisielle møte.