I dag gjennomgår økonomisjef Svein-Erik Bjerkan handlingsplanen for 2019-2022 for politikerne i Oppdal. Økonomisjefen opplyser på gjennomgangen at det foreligger et forslag om å endre skolestrukturen i Oppdal. Rådmannen foreslår å legge ned Lønset oppvekstsenter.

- Elevtallet på Lønset skole og forventet elevtallsutvikling framover gjør det utfordrende å drive en skole med tilfredsstillende faglig kvalitet, skriver rådmannen i sin begrunnelse.

Rådmannen påpeker at det er stor spredning aldersmessig, faglig og sosialt blant elevene på skolen. Rådmannen påpeker også at det er nye kompetansekrav til lærere og at med en liten lærerstab vil dette bli vanskelig å oppfylle.

- Det er fem barn igjen i barnehagen. Av sikkerhetsmessige grunner må det være to voksne tilstede i barnehagens åpningstid, skriver rådmannen.

Rådmannen mener det vil være mest hensiktsmessig å legge fram nedleggelse og forskriftsendring i en og samme sak.

- Det tas sikte på å fremme sak som kan sendes ut på høring i høstens første kommunestyremøte, skriver rådmannen.

Økonomisjefen mener en nedleggelse vil trolig skje fra 1. januar 2019. En nedleggelse av skolen vil spare kommunen for i overkant av tre millioner kroner, inklusive teknisk drift av bygg.