Debatten om sentrumsplanen i Oppdal kommune fortsatte i onsdagens kommunestyremøte. Rådmannen var uenig i enkelte punkter i forslaget som ble enstemmig vedtatt av kommunestyret 9. mars.

I vedtaket står det at blant annet at Oppdal vil få et rettlinjet sentrumskvartal. Det skal også startes opp arbeid med elvepromenaden langs Ålmå.

Derfor var et flertall av politikerne overrasket over at rådmannen ville behandle saken på nytt.

- I forrige møte var kommunestyret enstemmig. Det er rart at rådmannen nå tar opp saken igjen, mente Kjetil Jacobsen (Uavhengig).

- Vi hadde en lang og sakelig debatt med gode innspill. Jeg hadde jeg ikke noen promblem med å si meg enig i vedtaket som ble bestemt, sa Trond Mesloe (Ap).

Rådmann Dagfinn Skjølsvold er ikke overrasket over at det har kommet reaksjoner.

- Hvis det er uklarheter mener jeg rådmannen har en plikt til å si fra. Jeg håper det er takhøyde i kommunestyret til å tåle det. Man kan ikke ha en administrasjon som bare sitter og ser på, mente Skjølsvold.

Flere uenigheter

Alle var enige i rådmannens tilråding i punkt 1 angående gang- og sykkelvei langs Ålma. Det var også enighet i vedtaket om at området mellom Skifer Hotel og Smak og Behag skal ivaretas i vedtaket fra forrige møte.

Det var derimot ulikt syn på hvordan de to tomtene sør for riksveg 70 (BS14 og BS15) skal brukes. Her mener Sp at begge tomter bør klargjøres for salg og næringsutvikling. I vedtaket har kommunestyret bestemt at bare BS14 skal ferdigstilles.

På vegne av Høyre, Venstre og Frp la Jacobsen (Uavhengig) fram et eget forslag.

- Det er dårlig strategi å selge tomtene med en gang. Det kan være lurt å holde igjen og se hvordan ting fungerer etter hvert, sa Jacobsen.

Ola Skarsheim (Sp) kom med forslag til vedtak for sitt parti.

- I det nye forslaget er det tenkt to hus med et torgareal mellom. Vi må sette et krav om at det skal bygges parkeringskjeller under det hele, mente Skarsheim.

Tor Snøve (Ap) la også fram et forslag og foreslo endringer i rådmannens tilråding.

- Det er ingen tvil om at prosjektet får høyere konstandsrammer enn planlagt. Vi foreslår å dele opp prosjektet i småbiter, så kan rådmannen komme tilbake der vi må prioritere, sa Snøve.

Fjerner skifermuren ved Smak og behag

Representantene klarte ikke å bli enige og Kjetil Jacobsen ba om et gruppeledermøte. Etter møtet ble det stemt over de ulike endringene i forslagene. Ulike flertallskonstellasjoner gjorde følgende vedtak:

  • Rådmannen gis fullmakt til å ingangsette forhandlinger med berørte grunneiere om erverv av nødvendig grunn til gang- og sykkelvei langs Ålma.

  • Rådmannen skal fremforhandle oppkjøp av en av tomtene sør for riksvei 70, BS14. Formannskapet skal ta stilling til om den skal selges.

  • Etter at anbudene er hentet inn skal kostnadsrammen for prosjektet egges fram for kommunestyret.

  • Skifermuren langs gamle E6 mellom Skifer Hotel og Smak og behag skal fjernes.

  • Det blir skråparkering ved Smak og Behag som tidligere vedtatt.

Blir det behov for å bevilge mer penger kan det bli aktuelt med et ekstraordinært kommunestyremøte i sommer.