Trøndelag politidistrikt gikk søndag kveld ut i mediene og etterlyste et offer for en «alvorlig straffesak».

Mannen ble til slutt funnet – skadd. Politiet ville imidlertid ikke si mye om bakgrunnen for etterlysningen søndag. Mandag morgen informerte de imidlertid om dette.

Det viste seg at den skadde mannen trolig har vært en tilfeldig offer for vold. En mann i midten av 20-årene og som er etnisk norsk fra Oppdal, meldte seg natt til søndag seg til politiet, og fortalte at han hadde slått en mann med øks. Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

- Den siktede har forklart at han dro fra Oppdal til Trondheim med den hensikt å ta et liv. Han gikk gatelangs i mange timer for å finne et offer som egnet seg. Det kan ha vært hendelser i Oppdal i forkant også. I verste fall prøvde han å finne et offer der først, uten at vi vet noe om det, sier politioverbetjent John Ola Volden ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Opdalingen.

Mannen meldte seg selv for politiet og fortalte hva han hadde gjort. Han fortalte også hvor han hadde gjort det.

Da politiet oppsøkte åstedet fant de ikke noe offer, men blod. Politiet gikk deretter ut med en etterlysning etter offeret, og man har nå fått kontakt med vedkommende.

- Den fornærmede ble søndag lagt inn på St. Olavs hospital. Han skal ikke være alvorlig skadet, men det er bare tilfeldigheter at det ikke gikk verre. Han ble truffet i hodet med baksiden av øksa, opplyser Volden.

Mannen har forklart seg til politiet om det han har gjort, og han er nå siktet for drapsforsøk. Han fremstilles for fire ukers varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett mandag ettermiddag.

- Motivet er ennå ikke avklart. Videre etterforskning vil nok avdekke det. Vi må ha siktede inn på nye avhør. Foreløpig har vi hatt et avhør der han har forklart seg om hendelsesforløpet, sier politioverbetjenten.

- Er den siktede en kjenning av politiet?

- Han har vært i kontakt med politiet tidligere i forbindelse med mindre forhold, men han har ingen registrerte voldssaker fra tidligere, sier Volden.

Politiet i Oppdal har ifølge Volden vært involvert i etterforskningen siden søndag.

- I Oppdal har vi ransaket huset til den siktede. Vi har også hatt vitneavhør av de som står han nærmest, opplyser politioverbetjenten.

Politiet tar gjerne imot opplysninger fra lokalbefolkningen i Oppdal eller fra andre vitner som kan ha vært i kontakt med den siktede i Trondheim. Alle henvendelser kan gjøres til tipstelefonen 734 89 400.

- Alle som har vært i kontakt med han er interessant for oss. Kanskje det dukker opp flere ubehagelige opplevelser, sier Volden, og opplyser at mannen var spesielt kledd denne kvelden.

- Han gikk i rød hettegenser, hvit shorts, brune sko og grå caps. I tillegg hadde han med seg to hunder i bånd, sier Volden.