- Bakgrunnen for at jeg ønsker å fratre mitt verv som styreleder i Oppdal Everk er kommunestyrets vedtak 19. oktober der de går tvert i mot anbefalingen til styret, forteller Olav Bjørndal til Opdalingen.

I en epost til ordfører Kirsti Welander datert 6. november skriver Bjørndal at kommunestyrets vedtak innebærer en sterk mistillit til styrets vurderingsevne om hvordan selskapene Oppdal Everk og Vitnett best kan utvikles i tida framover.

- Med det handlingsrommet eier gir Oppdal Everk, er mulighetene til å lykkes med å opprettholde arbeidsplassene og et eget nettselskap i bygda minimale, skriver Bjørndal.

- Jeg går ut i fra at når eier velger å neglisjere styrets klare anbefaling, så ser de andre løsninger, avslutter Bjørndal eposten der han varsler at han vil fratre sitt verv ved ekstraordinær generalforsamling 16. november.

Styremedlem Cicilie Nitter utdyper sin fratredelse i et eget skriv til ordfører og kommunestyre, der hun beskriver kommunestyrets vedtak som en sterk mistillit til styrets vurderingsevne:

FRATREDELSE STYREVERV OPPDAL EVERK SAMT VITNETT

Styret ogadministrasjonen i Oppdal Everk og Vitnett har de siste tidenjobbet mye med å tilpasse seg fremtiden med de endringer som blantannet kommer som følge av den nye Energiloven og endringer forøvrig i bransjene. På bakgrunn av alle interne prosesser harstyrene kommet frem til at en holdingsmodell, med Oppdal EverkNett, Oppdal Everk Eiendom og Vitnett (inkludert strømsalg) somklart adskilte datterselskap, under et morselskap (holdingselskap),er den eierskapsmodellen som klart vil gi selskapene de besteøkonomiske rammebetingelsene for videre drift og dermed ivareta ogkanskje utvikle lokale arbeidsplasser. Dette vil også gi kommunenden beste muligheten for avkastning/ utbytte.

For å ivareta deulike forretningsområdene optimalt har begge selskapene i denneprosessen også kommet frem til at en samlokalisering mellom Vitnettog Oppdal Everk vil være den beste måten å drive selskapene på.Både for å optimalisere kommunikasjon i felles prosesser, minimerekostnadene, men også for å bidra til at kompetanseoverføring ogfellesfunksjoner kan gjøre begge selskapene mindre sårbare.

Det eraltså kjørt mange og grundige interne prosesser, noe som har kostettid, penger og energi for organisasjonen og for mange ansatte ogsåfremkalt mange ulike følelser.

Jeg mener at Kommunestyrets vedtak isak 118/2016 ikke gir selskapene mulighet til å fortsette det godearbeidet som er startet. Det vanskeliggjør også arbeidet med å fåtil gode, solide selskaper med trygge arbeidsplasser og som bestmulig kan tilpasse seg de endringene som vil skje i bransjene ifremtiden.

Den politiske debatten, arbeidsgruppas innstilling ogdet endelige kommunestyrevedtaket føler jeg innebærer en sterkmistillit til styrets vurderingsevne om hvordan selskapene OppdalEverk og Vitnett best kan utvikles i tida framover. Jeg ønskerderfor å trekke meg fra de to styrevervene i hhv Oppdal Everk ogVitnett ved ekstraordinær generalforsamling (16.11).

Det har værten svært lærerik og interessant periode å sitte i de to styrene ogjeg har en dyp respekt for de ansatte i de to selskapene. Likevelføles det ikke riktig å være med videre i prosessen, da jegdessverre ikke har den tiltroen til «prosjektet» jeg trenger for ålegge ned den innsatsen som kreves av et styremedlem i tiden somkommer.

Oppdal 07.11.6 Cecilie Nitter