Over 60 forslag, de aller flest av høy kvalitet, tikket inn på SMS til Opdalingen da leserne ble oppfordret til å komme med forslag til nytt spisested i Oppdal. Ønsket var et navn med lokal forankring, og forslagene lot altså ikke vente på seg.

- Jeg er faktisk litt overveldet, forteller Johnny Johansen, som hadde flere gode navn å velge i. Mange av forslagene henviste til NOR-bygget og øvrig utelivshistorie i Oppdal, til sport, friluftsliv og kortreist mat. Flere av navnene hadde også sterk dialektinnflytelse.

Sterkt engasjement

- Det viser i alle fall at det er sterkt engasjement blant bygdefolket når det gjelder det nye spisestedet når vi nå går over fra å være Peppes til en restaurant med mer kortreist og lokal mat, forteller Johnny Johansen.

Johansen forteller at han ønsker å la det nye spisestedet avspeile Oppdal på flere områder enn bare maten.

- Jeg har tenkt å la deler av lokalet være dedikert til blant annet skiferindustrien, til idrettsgleden og ikke minst den kortreiste maten, forklarer Johansen, som selv er utdannet kokk, men som gikk rett fra utdannelsen til å bli kjøkkensjef. På det nye spisestedet skal han imidlertid skramle med grytene selv.

- Jeg gleder meg som en unge. Jeg er levende opptatt av mat og mattradisjoner og dette er noe jeg virkelig kommer til å legge min sjel i, forteller Johansen.

- Også barn fortjener skikkelig mat

- I tillegg til en voksen profil med både a la carte og vinkart, så ønsker Johansen på sikt også å henvende seg til familier.

- Ja, og da skal vi ha barnemeny uten pølse og pommes frittes, slår Johansne fast.

- Ungene skal få størrelser og menyer tilpasset dem, men de skal få skikkelig mat, på lik linje med de voksne, hevder Johansen.

Etter en del vurdering fram og tilbake var det navneforslaget "71º NOR" som pekte seg ut, men det er som kjent også navnet på et TV-program.

- De fleste forbinder TV-programmet med sport og friluftsliv, ekstremsport og fjell, akkurat det Oppdal står for, men jeg ønsket ikke å bare kopiere navnet. En kjapp sjekk på kartet viser at Oppdal ligger på cirka 62 grader, og ved å bruke NOR som i Hotel NOR fikk vi enda mer lokal forankring, forteller Johnny Johansen.

I skrivende stund har vi ikke lykkes å komme i kontakt med vinneren, men så snart han er informert vil navnet bli offentliggjort.