Denne uken kunne Adelino Borges ved Coop Mega Oppdal presentere en sunn og etterlengtet nyhet i ferskvaredisken.

- Vet du hvor lenge jeg har jobbet for å få fersk tunfisk hit til Oppdal? Seks år! Nå er den her. Fantastisk, strålte Adelino, som er tilbake ved ferskvaredisken etter en lengre periode hos Smak & Behag.

Tunfisken er kjent for å være mager og svært proteinrik.

- I Portugal, Italia og Spania er fersk tunfisk veldig populært. I Norge selges den for det meste fryst, sier kokken.

- God å grille

Etter at Adelino denne uken fikk tak i to hele fisker, har stykke på stykke med tunfisk havnet i handlevognene til kundene.

- Det er en fisk som er veldig god å grille, steke i panne eller ovnsbake. Da får man en fantastisk smaksopplevelse, anbefaler Adelino, som selv har tenkt å kjøpe med seg noen stykker hjem.

Ifølge Adelino inneholder tunfisken så lite fett at den bør stekes på samme måte som en biff, indrefilet eller ytrefilet.

- Mitt tips er å marinere fiskestykkene med salt og pepper, sitronsaft, hvitløk og olivenolje. Etterpå steker eller griller man filetene i 1-2 minutter på hver side, forklarer han.