Ivar Solli hos Toyota Bilia på Oppdal ble oppringt like etter klokka 06.00 i morges; et kraftig smell og glass som singlet fortalte den som var på jobb på bensinstasjonen at noe hadde skjedd hos bilforretningen.

I halvmørkret tidlig på morgenkvisten var det et sørgelig syn som møtte Solli. Bilene som sto oppstilt langs E6 hadde fått en skikkelig omgang av uværet; delvis av ting som hadde kommet flyvende gjennom lufta, men også av grus og stein som var pisket opp fra veien.

- Vinden var forferdelig sterk og i mørkret var det vanskelig å se, så jeg var rett og slett livredd, til slutt tok jeg tilflukt inne i butikken, forteller Solli.

Ute på plassen hadde en henger blitt kastet rundt flere ganger, benkene og bordene på rasteplassene utenfor bensinstasjonen var knust og det store skiltet utenfor butikken sto og svaiet i den kraftige vinden og glassbiter haglet med på asfalten.

Elektrikere har nå koblet fra strømmen på skiltet og det er sikret med stropper til vinden løyer og en kran kan komme og løfte det ned.

Inne i butikken har man parkert en bil opp mot inngangspartiet for å inngå at vindusrutene blir trykket inn i butikken av vindkastene.

- Det er oppstått skader for flere hundre tusen, forteller Solli, som nå venter på at takstmannen skal komme.

- Men noe sier meg at han har endel å gjøre i dag, kommenterer Solli lakonisk og er glad for at det er ingen som er blitt skadd i uværet.