Søndag kveld ankom Mr Gay Europe Oppdal. Et tettpakket program venter de ti deltakerne denne uken. I år er konkurransen representert av Belgia, Bulgaria, Tsjekkia, Danmark, England, Irland, Polen, Slovakia, Spania og Wales.

Mandag ble deltakerne vist rundt på Vangfeltet av Anne Lise Fløttum.

- Guttene ble kjempeimponert over historien og stedet. Mange følte de sto midt på en slagmark fra TV-serien Game of Thrones, smiler Stuart Hatton, som er daglig leder i Mr Gay Europe.

Møtte ordføreren

Etter historietimen på Vang gikk turen til Oppdalsmuseet. Her ventet en smak av lammesuppe, signaturretten til museet og Smak & Behag.

- Det var en unik suppe som smakte utrolig godt. Jeg har aldri smakt noe lignende, skryter Hatton.

Etter den lokale smaksopplevelsen tok ordfører i Oppdal, Kirsti Welander, tok turen innom Hoksengstuggu.

- Det er kjempestas at de valgte oss som en av konkurransestedene. Jeg tror nok de synes at Oppdal er et eksotisk sted, forteller Welander, som holdt en liten tale for delegatene.

Motbakkeløp i Stølen

Etter å ha fått mat, møtt ordføreren og tatt en liten skriftlig test, gikk turen til Stølen. Her ventet Harriet Hestad i AktivMed Trening med en konkurranse i motbakkeløp.

Hestad, som er leder for Team Opdalingen, hadde laget en runde opp bakken som deltakerne måtte løpe fire ganger. Guttene fikk virkelig kjørt seg. Mens noen sto på alle fire i buskene, fikk andre problemer med ryggen. Det var i hvert fall ingen ting å si på innsatsen.

Redaktør i Opdalingen, Tore Aasheim, var med å startet opp Mr Gay Europe i 2005.

Se bildeserie fra første dag i Oppdal øverst i artikkelen!