I et brev til Oppdal kommune ber styret i Vaktformidling.no AS kommunen om en hjelpende hånd i den økonomiske krisen selskapet nå er kommet opp i.

Selskapet skylder Skatt Midt-Norge 300.000 kroner og har for tiden likviditetsproblemer. For å avhjelpe situasjonen ber selskapet kommunen stille opp med enten et lån eller tilskudd.

På proff.no står bedriften oppført med 88 ansatte, mens de i brevet til kommunen opplyser at selskapet har 25 personer som er tilknyttet bedriften.

Møtet i tingretten er fastsatt til 10. oktober og innen den tid må selskapet komme opp med en løsning for å dekke skattekravet fra staten.

Til tross for at selskapet har problemer med å betale skyldig skatt pr. dags dato ser styret likevel lyst på framtida.

De anser 2018 og tiden framover som aktive år på grunn av vaktvirksomhetsloven og strengere krav til vekteropplæring. Selskapet har i dag to faste kurssteder; Oppdal og Elverum.

Tre av instruktørene skal i neste måned inn til pålagt kurs på politiskolen og NHO Service for å skolere seg for 2018. Selskapet er i dag én av elleve godkjente kursarrangører for vekterkurs, godkjent av politidirektoratet.

Selskapet forteller også at de vil øke fakturert timepris ut til kunder, vil jobbe aktivt ut mot nye kunder og at man regner med at inntektene vil øke på grunn av strengere utdanningskrav.

Ikke bestemt saksgang

- Vi har ennå ikke bestemt saksgangen, og om vi skal behandle søknaden administrativt eller politisk, sier utviklingsleder Jan Kåre Husa i Oppdal kommune til Opdalingen.

- Dette er en vanskelig sak, der vi har et regelverk vi må følge.

Husa viser til at dette har med konkurranse å gjøre, og ikke bare lokalt.

-Vi sjekker nå ut hvilket handlingsrom vi har, sier Husa.

Samtidig viser Husa til krav i forbindelse med risikodisponering av offentlige midler.