Nabostriden mellom Sameiet Trekanten og Sameiet Nyvold Park i Oppdal sentrum har fått dom i Sør-Trøndelag tingrett.

Sameiet Nyvold Park er dømt til å fjerne byggverk som står inne på eiendommen til Sameiet Trekanten, det vil si nedkjørselen til garasjen og boder under bakkenivå, samt oppbygde parkeringsplasser og en elektriske koplingsboks innen ett år fra rettskraftig dom.

Sameiet er også dømt til å dekke saksomkomstningene til Sameiet Trekanten på tilsammen 214.187 kroner innen to uker fra dommens forkynning.

–Vi er uskyldig dømt

Styreleder Ole Petter Holthe-Berg i Sameiet Nyvold Park er sjokkert over utfallet av dommen.

–Vi er uskyldig dømt. Da jeg leste dommen ble jeg på mange måter irritert. Jeg synes store deler av dommen er basert på konspirasjonsteorier, sier Holthe-Berg til Opdalingen.

Han mener retten blander inn avstanden til nabogrensen og at det bevisst er bygget inne på naboeiendommen av profitthensyn.

–Det er sikkert mye i dommen som er riktig, men jeg må si jeg begynner å lure på om dommeren har vært i samme rettssak som meg. Avstanden mellom byggene er en helt annen sak, forteller styrelederen.

Ikke tatt beslutning på om de vil anke

Holthe-Berg har snakket både med utbygger Stein Terje Tretli i Marion Eiendom og Advokat Wik. Foreløpig har de valgt å tygge på dommen, før de tar videre beslutninger.

–Tretli har sagt at han stiller opp økonomisk for oss i denne saken, så det er vi ikke redde for. Uten at vi har tatt noen beslutning på å anke eller ikke, frister det å ta det dit hen hvor det sitter tre dommere og lytter til oss fremfor èn, som tydeligvis ikke har hørt alt vi har sagt, forklarer han.

Holthe-Berg påpeker at han har en god tone med styreleder Oddrun Gimse i Sameiet Trekanten og resten av beboerne.

–Vi vil absolutt skille saken fra et godt naboskap, forteller han.

–Det er klart jeg er lettet

Styreleder i Sameiet Trekanten, Oddrun Gimse, er fornøyd med utfallet av dommen.

–Det er klart jeg er lettet. Dette har vært en enorm påkjenning siden vi startet, forteller Gimse til Opdalingen.

Hun mener dommeren har fått frem det riktige perspektivet på hva som har hendt.

–Det fremstår veldig tydelig at Ivar Nyvold har gått bak rygggen på oss og gitt Marion Eiendom anledning til å bygge på eiendommen vår, sier styrelederen.

Gimse synes det er synd at beboerne i Nyvold Park må lide for saken.

–De har kommet helt uforskyldt opp i dette. Saken var i utgangspunktet rettet mot Marion Eiendom, aldri de som flyttet inn i bygget, forteller hun.

Som sin nabo Holthe-Berg, vil Gimse få fram at de ikke ønsker å bli uvenner med beboerne i Nyvold Park.

–Vi i Trekanten har et godt forhold til våre naboer. Det ønsker vi å fortsette med. Jeg håper vi nå kan legge denne saken bak oss, sier styrelederen.