Fredag inviterer Oppdal Senterparti, leder Karin Bjørkhaug for komiteen for infrastruktur i Sør-Trøndelag fylkeskommune og leder Knut Ove Børseth i Trygg Trafikk Trøndelag på en busstur der de skal sette trafikksikkerheten i Oppdal på dagsorden.

På bussturen vil de vise fram de aller største utfordringene med mål om å utvikle tryggere vei for skolebarn, og bidra til at alle i Oppdal kan føle seg tryggere når de er ute og ferdes langs riksvei 70 og E6.

–Vi vil ikke sitte og vente på at noe skjer lengre, forteller Kari Toftaker, Ola Husa Risan, Anne Line Killingtveit og John Torve i Oppdal Senterparti til Opdalingen.

To gang – og sykkelveier i Oppdal ligger klare til å bli realisert, men pengene lar vente på seg. Dette gjelder blant annet Hevle til Driva og Brudalen til Festa.

–De har begge ligget innen i Nasjonal Transportplan, men har likevel ikke fått prioritet. I tillegg har beboerne på Fagerhaug sloss for større trafikksikkerhet i over 30 år. De som startet jobben for bedre trafikksikkerhet for sine egne barn har nå fått voksne barnebarn, sier initiativtakerne.

Mobiliserer reflekstog

Bussturen går fra Fagerhaug, ut mot Festa, snur og kjører til Drivdalen, før den går tilbake til Oppdal sentrum. Alle som vil kan møte opp og bli med på turen. Kommunestyret og rådmannen i Oppdal er også invitert til å ta del i aksjonen.

–Alle er velkommen til å delta i aksjonen uansett hvilket parti man stemmer på, forteller de.

Langs veiene er det sannsynlig at det vil stå og gå mennesker med refleksvester i tog. Bussen vil også stoppe ved enkelte steder der det er størst utfordring for skolebarn og andre myke trafikanter som ferdes langs veiene.

–Vi håper at dette vil se ut som reflekstog når vi kommer kjørende. Disse menneskene har valgt å bli med å aksjonere selv om barna har planleggingsdag og kan kose seg hjemme denne dagen. Det er stor sannsynlighet for at mange av disse har vært med i flere aksjoner også tidligere, sier Sp-politikerne.