Opdalingen har tidligere omtalt leilighetseiere i Sameiet Trekanten i Oppdal sentrum som krever erstatning fra Oppdal kommune fordi nabobygget, Sameiet Nyvold Park, er satt opp for nær deres eiendom.

Beboerne har ikke bare rettet søksmål mot kommunen og utbygger Marion Eiendom, de har også saksøkt beboerne i Sameiet Nyvold Park.

Ifølge søksmålet har Nyvold Park satt opp kjellerboder under bakken der 30 kvadratmeter går over på eiendommen til Sameiet Trekanten uten tillatelse. Inn- og utkjørselen til kjellergarasjen går også 40 kvadratmeter over på naboeiendommen. Det er i tillegg blitt oppført felles parkeringsplasser for begge sameiene som ligger på eiendommen til Trekanten.

For dette krever beboerne i Sameiet Trekanten en erstatning på over en million kroner.

–Vi er så uskyldige som det går an å bli i denne saken. Hadde vi visst om disse byggefeilene før vi kjøpte leilighet, hadde vi nok ikke flyttet hit, sier en oppgitt styreleder Ole Petter Holthe-Berg i Sameiet Nyvold Park. Opdalingen møter ham til en prat inne i stua til Arve Hage, som også bor i Sameiet Nyvold Park.

–Denne prosessen gjør noe med forholdet vårt til naboene i Sameiet Trekanten. Det er klart det blir ekstra vanskelig når vi bor så nærme, mener Hage.

– Vi er ikke ute etter å ta beboerne

Styreleder i Sameiet Trekanten, Oddrun Gimse, forteller til Opdalingen at det ikke er beboerne i nabobygget de er ute etter å ta, men utbyggerne.

–Beboerne i Nyvold Park har kommet helt uforskyldt opp i denne situasjonen. Jeg har snart tenkt å invitere dem til et møte så vi får snakket ut. De skal ikke føle at det er de som har gjort noe feil, sier hun.

Men pengene må komme fra et sted, og leilighetseierne i Sameiet Nyvold Park frykter at de må betale erstatningskravet?

–Stein Terje Trætli i Marion Eiendom sa tydelig i rettssaken at beboerne ikke skal bli skadelidende av dette, svarer Gimse.

Styrelederen i Sameiet Trekanten vil ikke kommentere flere detaljer før domsavgjørelsen er klar om to til fire uker.

–Dommen har ennå ikke falt, så vi vet ingenting om utfallet. Det er viktig for meg å presisere at det ikke er beboerne vi er ute etter å ta, forteller hun.

–Handler ikke bare om pengene

Holthe-Berg synes det er godt å høre Gimse si at det ikke er beboerne de er ute etter. Likevel mener han det er dårlig gjort at de er dratt inn i saken.

–Er det utbyggerne de vil ta må de gå kun etter dem. Nå har de dratt oss inn, og det er klart det påvirker oss. Dette handler ikke bare om pengekravet. Hele denne prosessen har vært en påkjenning for oss beboere. Mange lever med en usikkerhet og er bekymret, forteller han.

- Øker leilighetenes verdi

Ifølge Holthe-Berg og Hage har beboerne i Sameiet Trekanten også blitt forespurt om riving er et alternativ. Noe de ikke ønsker. Marion Eiendom skal også ha tilbudt beboerne en erstatning på 1000 kroner per kvadratmeter for arealet som er bygd på deres eiendom.

–Vi mener at det som har blitt gjort med utearealet også øker verdien på leilighetene i Sameiet Trekanten. Bodene under bakken går ikke utover dem i det hele tatt, og de felles parkeringsplassene er bare en fordel for alle. Vi ser ikke ulempen her, sier de.