Opdalingen har tidligere omtalt planene om et innovasjonssenter med et klatretårn i sentrumskvartalet, mellom parkeringsplassen foran Aunasenteret og den nye sentrumsgata.

Dette skapte en del tilbakemeldinger til redaksjonen, der enkelte ga uttrykk for at et såpass høyt bygg i sentrum ikke ville passe inn.

På bakgrunn av dette ble Opdalingens lesere invitert til å si sin mening, der rundt 60 prosent av de over 200 som svarte var positive til planene.

Et innovativt bygg

– Det er jo artig for prosjektet at så mange er positive til planene, sier daglig leder i VPG og leder i klatreklubben Rune Kvalsnes til Opdalingen.

Kvalsnes tror slettes ikke at dette vil bli skjemmende, og viser samtidig til at det bare er en liten del av bygget får så stor høyde.

–I dag ser området i sentrum ut som en gedigen parkerings-plass, så med et nytt bygg vil vi få til en etterlengtet fortetting slik at vi får til et byrom i den nye sentrumsgata.

–Samtidig er det spennende at en aktør som Siva står bak dette, og at de vil lage et innovativt bygg og ikke bare en betongkloss, sier Kvalsnes.

Ifølge Tina Lihaug Selbæk i Nasjonalparken Næringshage skal dette være innovasjonssenter, og ikke et ordinært utleiebygg for kontorer og forretninger.

Hva kan VPG bidra med inn i innovasjonssenteret, Kvalsnes?

–En vanlig sportsbutikk er ikke så mye innovasjon, men vi driver også med andre ting og er store på nettsalg.

Jeg tror det ligger store muligheter for oss å kunne koble oss til et innovasjonssenter med et forskermiljø og andre innovasjonsbedrifter. Dessuten vil det være positivt for et klatresenter at vi er i samme bygg.

Krever reguleringsendring

– Det skjer mye spennende i studentmiljøet og ikke minst i næringshagen, forklarer Kvalsnes, som tror at VPG også kan bidra med kompetanse tilbake til andre aktører.

På spørsmål om hva slags type andre bedrifter han ønsker seg inn i innovasjonssenteret, er det spesielt teknologibedrifter som står på ønskelista til Kvalsnes.

For å kunne realisere planene til innovasjonssenteret med et innendørs klatresenter, må det først gjennomføres en reguleringsendring for sentrumsområdet.