I slutten av oktober kom det en tre år gammel 7-er kunstgressbane til Oppdal fra Flatåsen. Det var Geir Langseth som tok initiativ til å få kunstgressdekket til Oppdal. Det ble lagret på «nye grus» inntil videre.

Under tirsdagens formannskapsmøte i Oppdal skal politikerne behandle søknaden fra Oppdal IL, som ønsker å legge kunstgresset på «nye grus».

Oppdal IL søker om en varig brukstillatelse på «nye grus». I sin søknad skriver idrettslaget at bakgrunnen for å legge kunstgress på deler av grusbanen, er for å bedre treningsfasilitetene for bygdas mange fotballspilleren

- Banen blir på størrelse med en 7-bane. På sikt er det også ønske om å benytte arealet til en fotballhall. Grunnarbeidet som ble gjort den gang nye grus ble bygget er veldig bra. Det vil derfor kreves svært lite grunnarbeid for OIL for å få lagt kunstgressdekket. Det planlegges å legge isolasjonsduk under gresset. Vedrørende omramming av banen vil dekket bli lagt slik at krav til sikkerhetssone vil bli ivaretatt. Kunstgresset planlegges lagt på vestre del av banen. Oppdal IL fotball bærer selv alle kostnader med banen og vil i tillegg dekke løpende driftskostnader. Kostnader ved fremtidig utskifting og fjerning av dekket vil kostes av idrettslaget. Vi ber om rask behandling og tilbakemelding på tiltaket, slik at banen kan gjøres klar for bruk før vinteren, skriver idrettslaget i sin søknad.

På grunn av usikkerhet rundt det å lagre dekket gjennom vinteren sammenrullet, samt ønske om å kunne bruke banen gjennom vinteren/tidlig vår, har rådmann gitt midlertidig tillatelse til å ta «nye grus». Denne tillatelsen gjelder frem til avtale er behandlet politisk.

- Som det fremgår av arealplanen er banen brukt til parkering/camping i forbindelse med arrangement. Når det anlegges kunstgressbane på banen vil muligheten for bruk i forbindelse med arrangement bli redusert til de deler av banen det ikke er lagt kunstgress på. Slik avtalen er formulert gir denne Oppdal IL disposisjonsretten til «nye grus» for 30 år. Samtidig er det tatt høyde for at annen bruk i tråd med arealbruksplanen kan foregå på den delen av nye grus som til enhver tid ikke det er anlagt kunstgress på, skriver rådmannen i sin vurdering.

Arealet som idrettslaget får bruksrett til, ble i 1988 etablert som fotballbane med grusdekke. Et prosjekt som ble finansiert blant annet med tippemidler. Gjennom tippemiddelfinansieringen har anleggseier en plikt til å holde anlegget åpent for allmenn idrettslig virksomhet i 30 år fra ferdigstillelse av anlegget.

- Rådmann mener legging av kunstgress på «nye grus» er svært positivt for kommunen. Det er synd at denne banen har vært så lite brukt frem til nå og rådmann tror det nye kunstgresset vil gjøre at bruken øker og vil bli et godt supplement fremover. Rådmann anbefaler at inngått avtale undertegnet av Oppdal IL undertegnes, skriver rådmannen i sin vurdering.