«Aksjon Brønnboring» har i flere år vært en suksess ved Oppdal videregående skole. Aksjonen er et alternativ til Operasjon Dagsverk. Høstens innsamling går til boring av brønner med rent drikkevann i Uganda og Zambia.

Rundt 250 OVS-elever har samlet inn minst 400 kroner hver til aksjonen. Noen har bidratt både vår og høst, og har dermed bidratt med 800 kroner eller mer.

–Et kjempebra resultat

Totalt har elevene samlet inn 174.000 kroner til brønnboring i Afrika i 2016. En brønn koster rundt 50.000 kroner.

–Vi synes det er et kjempebra resultat. Det er nok penger til å bore tre nye brønner. En i Zambia, og to i Uganda, forteller fagleder Gunvor Gustavsen Fagerhaug ved OVS til Opdalingen.

Resultatet viser en god økning fra i fjor. Grunnen til økningen er at flere elever har deltatt i aksjonen i år.

–Vi samlet inn bare 10.000 kroner mindre enn hele Oppdal gjorde til årets TV-aksjon, sier faglederen for å sette den utrolige summen i perspektiv.

Gustavsen Fagerhaug tror deres lokale aksjon fenger elevene på en helt annen måte enn Operasjon Dagsverk (OD) sitt nasjonale opplegg.

–Vi tenker på samme måte som OD, men vi slipper alle mellomleddene. Pengene går ikke til en administrasjon og andre ting.

–Det at pengene går direkte til prosjektene tror jeg motiverer elevene. De får et mer eierforhold til aksjonen. I tillegg blir de nok også motivert av at de kan søke på å få reise nedover, fortsetter hun.

Besøkte Uganda i 2013

I 2013 var Gustavsen Fagerhaug selv med til Uganda for å være med på åpningen av brønner.

–Det var en kjempeopplevelse. Det var ingen ordinær chartertur for å si det sånn. I tillegg til å være med på brønnåpningene, fikk vi også et innblikk i andre prosjekter, forteller hun

Før jul skal det trekkes ut to elever og en lærer som får muligheten til å reise nedover til Uganda til våren nesten år. Penger fra Lions Club Oppdal og prosjektmidler fra skolen sponser turen.