I dag og i morgen går årets Trøndelagsmøte av stabelen på Scandic Hell i Stjørdal. Her samles sentrale samfunnsaktører i Trøndelag.

Siden 2010 har Trøndelagsmøtet vært en møteplass for cirka 400 personer; lokalpolitikere, fylkespolitikere, rikspolitikere, rådmenn, sentrale beslutningstakere fra næringslivet, kunnskapsmiljøene, offentlige virksomheter i Trøndelag og andre samfunnsaktører.

Til sammen skaper deltakerne en arena for dialog, idéutveksling og et sted å komme i kontakt med sentrale personer fra ulike miljø i Trøndelag. Det er to dager med informasjon og debatt om sentrale tema for Trøndelag, nettverksbygging og sosial utfoldelse.

Framtidsoptimisme

Kristian Torve (23) er av de som er til stede på møtet. Han forteller at det er mye prat om hvordan Trøndelag skal bli en enda bedre region.

Torve sier at det er god stemning på møtet og at det er mye framtidsoptimisme hos de som er tilstede.

- Det gjelder da spesielt næringer langs kysten og teknologimiljøet i Trondheim. Dessverre så gis ikke næringer som er viktig for Oppdal i like stor grad oppmerksomhet, som blant annet landbruket. Men det er gledelig og se det andre engasjementet man ellers viser for innbyggerne i Trøndelag, sier han.

- Jeg har merket meg at det prates mye om å styrke muligheter for alle regionene i det nye fylket, også for Oppdal og Rennebu. Derfor er det så synd at regjeringen ikke er med på å det arbeidet som resten av politikere og næringsliv i Trøndelag gjør, blant annet med kuttet til regional utvikling, forteller Torve til Opdalingen.

Han forteller videre at både politikere og næringsliv er bekymret for at man har en regjering som har prioritert helt andre regioner og næringer enn det vi er gode på i Oppdal og Rennebu, blant annet landbruket og mineralnæringen.

- Skal vi få etablert nye arbeidsplasser utenfor storbyen, må vi utnytte ressursene som er der. Den nye oljen er ikke bare én ting, men det er fisk, mineraler, landbruk og andre næringer som er med på å skape verdier, sier han.

- Et brutt valgløfte

Torve er også oppgitt over av ny E6 Ulsberg-Melhus legges på is.

- Regjeringen forstår ikke Trøndelag, og med å sørge for å legge ny E6 sør på is, så viser de også at de ikke skjønner Oppdal og Rennebu, sier han.

Han påpeker at volumet for godstransport i framtiden ikke blir mindre.

- Det skal opp ganske mye med årene. Vi får håpe at spadetaket settes i Soknedalen til høsten, og at regjeringen skjønner at E6 sør må prioriteres, med tanke på at godstrafikken øker og at Stavåbrua ikke egner seg i det lengre løp, sier han.

Temaet E6 sør skal diskuteres under dagens møte på Hell.

- Dette er et klart brutt valgløfte fra Høyre og de har kommet veldig lett unna med forklaringene sine på hvorfor hovedpulsåren sør for Trondheim ikke blir prioritert, sier han.

- Viktig og bra

Torve mener det er viktig og bra det blir arrangert slike møter som Trøndelagsdagene.

- Så lenge man er opptatt av å ivareta Trøndelag og innbyggernes interesser, så er dette et kjempetiltak, sier han.

Dette er andre gangen han deltar på dette møtet.

- En av grunnene for at jeg er her i dag, er fordi jeg ønsker å treffe folk fra hele regionen og få et innblikk i hva som er viktig for næringslivet og hva som skal til for at vi skal fortsette å vokse, sier han.