Oppdal: Kommunen har beregnet at en ny idrettshall vil kunne komme til å koste rundt 90 millioner kroner. Fotballgruppa i Oppdal IL legger nå fram planer som har en kostnadsramme på 25 millioner.

- En gavepakke til politikerne i Oppdal, kommenterte Høyres Ingvill Dalsegg.

- Dette må vi få til, mente Ola Husa Risan, han er Senterpartiets 3. kandidat til høstens lokalvalg.

- Få opp farten, tida går fort, istemte Arnt Gulaker, som mente at dette var et prosjekt politikerne i Oppdal burde kunne samarbeide om.

Stor prisforskjell

Oppdal kommune har i tre perioder hatt en ny idrettshall øverst på prioriteringslista for idrettslivet i kommunen. Prislappen ved siste gjennomgang kom på 90 millioner kroner, noe har fått hele idrettshallen til å virke som et gigantisk drømmeslott.

Onsdag kveld da representanter fra fotballgruppa i Oppdal IL fram et prosjekt om en flerbrukshall der kongstanken er å tenke bredt. I tillegg til å være idrettssolidarisk tanke, så vil det kunne utløse flere tippemidler når man kommer fram til en realisering av prosjektet.

Prislappen for en innendørs 9-er fotballbane med kunstgress, cirka 45 x 75 meter, med mulighet for å dekke til med solid gulv på 50 prosent av arealet i forbindelse med utleie, løpebane langs den ene langsiden, servicebygg med toaletter, tribune for 250 personer og klubbrom er estimert til i underkant av 25 millioner.

Dersom man bygger til en håndballhall med mulig for inndeling i tre mindre haller, samt en klatrevegg med internasjonale mål, kommer man opp i 45-50 millioner. Det er fortsatt et godt stykke opp til kommunens overslag på 90 millioner.

Flest mulig på banen

- Nå er dette snakk om et helt annet bygg enn det man opprinnelig så for seg fra kommunens side, men det er likevel et veldig godt alternativ, mente Einar Skarsheim, som sto for mesteparten av presentasjonen denne kvelden. Han er også leder for arbeidsgruppa som har utredet prosjektet.

Arbeidsgruppa er tydelig på at man ennå er tidlig i prosjektet, men man ønsker at flest mulig innen idretten skal komme på banen for å komme med innspill til prosjektet.

Lokalisering

En rekke lokaliseringsmuligheter har vært oppe til diskusjon, men det ser nå ut som man lander på plassen nordøst for kunstgressbanen (nr. 2 på illustrasjonen).

Dette vil medføre en utfordring når det gjelder ishockeyfolket som har bygd opp sin egen bane i dette området, men også dette har arbeidsgruppa tenkt på. Det er tanker om å bygge opp en ny bane like i nærheten, der man kan bruke energien fra nedkjølingen av banen til for eksempel å varme opp hallen.

Vil vite mer

Alle de politiske partiene var invitert til informasjonsmøtet onsdag, kun representanter fra Høyre, Senterpartiet og Arbeiderpartiet møtte opp. De var til gjengjeld svært entusiastiske til planene, og ønsket både mer informasjon og oppfordret arbeidsgruppa til å ta prosjektet videre oppover og innover i systemet.

Dersom man skal komme med i betraktningen av tildeling av tippemidler for neste år må søknaden være klar med både prosjektbeskrivelse, endelig plassering, budsjett og godkjent finansieringsordning innen 1. november.

Kommunal støtte

Initiativtakerne tar sikte på at driften av hallen skal dekkes inn ved bidrag fra undergruppene i idrettslaget, samt leietakere som for eksempel skolene og næringslivet. Arbeidsgruppa legger opp til at idrettslaget selv skal bruke hallen mandag til fredag, og leie ut hallen til næringsliv og andre idrettslag i helgene.

Oppføringen av hallen skal etter planen finansieres ved hjelp av tippemidler, egeninnsats og låneopptak. Det ligger en forventning i prosjektet om at kommunen, og eventuelt fylkeskommunen, skal være med å bidra under oppføringen, men ikke til driften av hallen. Signalene fra partiene som møtte opp på informasjonsmøtet var at dette ikke var en urimelig forventning.