En oppdalsmann født på 80-tallet må i Sør-Trøndelag tingrett svare på flere tiltaler, deriblant trusler mot politifolk via Facebook/Messenger.

Mannen skal tidligere ha blitt dømt i en voldssak, og truslene er rettet mot politfolkene som gjennomførte etterforskningen i voldssaken.

Mannen skal i følge tiltalen ha kontaktet en av politifolkene via Facebook/Messenger og kommet med utilslørte trusler om at det kommer til å bli "jævlig utrivelig" for politifolkene når de minst aner det. Vedkommende skal ha truet med å bruke "sin metode" og han avslutter meldingen med "sees i mørket".

Dette tiltalepunktet har en strafferamme på seks år.

I den andre tiltalepunktet blir oppdalsmannen anklaget for å utøvet vold mot en kvinne i Oppdal. Lovparagrafen som er benyttet på dette tiltalepunktet har en strafferamme på ett år, samt at dersom mannen blir dømt kan han også få en bot.

I det tredje tiltalepunktet blir vedkommende anklaget for å ha truet en mann på livet. Vedkommende skal ha lest inn en beskjed på telefonsvareren til den fornærmede med trulser om å slå han ihjel neste gang de møtes.

Mannen skal ha uttalt det "eneste som bryr meg i livet mitt er å ta livet av deg". Statsadvokaten mener at truslene er egnet til å fremkalle alvorlig frykt. Dersom vedkommende blir dømt har dette tiltalepunktet en strafferamme på ett år, samt at han også kan ilegges en bot.

Saken kommer opp for retten senere i år.