Krise på Quality

Av

Ansatte sies opp og hotellet bygges ned. Snart kan det ærverdige turisthotellet stå igjen uten faste ansatte.

Nedbemanning:
						 Fire personer har fått sparken. Nå går det mot omlegging til et frokosthotell. Foto: Kjell Arne Jørgensen.

Nedbemanning: Fire personer har fått sparken. Nå går det mot omlegging til et frokosthotell. Foto: Kjell Arne Jørgensen.

DEL

OPPDAL: Torsdag ble fire ansatte sagt opp ved Quality hotell i Oppdal. Nå står kjøkkenet og restauranten ribbet tilbake. Hotellet har ikke hatt bardrift på mange måneder.

Måneder med oppussing ser ut til å ha vært et skalkeskjul for å pynte bruden. Ifølge flere kilder Opdalingen har snakket med, er det nå bare kjøkkensjefen og én servitør igjen på hotellet. På Choice-kjeden sine nettsider, markedsføres Quality Hotell Oppdal seg med to restauranter, bar og konferanseavdeling med plass til 250 personer.

Kilder spekulerer i at hotellet skal gjøres om til et frokosthotell, til tross for at det fremdeles sitter en person på salg ut mot kurs- og konferansemarkedet.

Etter det Opdalingen erfarer, har problemene på hotellet har pågått over lengre tid. Store deler av staben er sykemeldt, eller har sluttet. Og problemene strekker seg lengre enn internt på hotellet.

Økonomiske problemer

Kilder rundt Oppdal Booking melder om innkjøpsstopp i hele selskapet, og at elementære innkjøp helt ned på detaljnivå, som lyspærer og annet utstyr, må avklares med toppledelsen.

I følge Kjell Inge Myrann i Oppdal Booking har selskapet gått med forholdsvis store underskudd de siste årene.

Det har gjort det nødvendig med en omstrukturering på hotellet, deriblant kutt i arbeidsstokken.

- Til nå har dette vært løst med naturlige avganger og omrokkeringer internt. Nå har vi kommet dit at vi må si opp ansatte, sier Myrann som ikke vil gå nærmere inn på personalsaker.

- Er det en spesiell del av hotellet som oppsigelsene går ut over, som restaurant, resepsjon eller renhold?

- Vi ser på hotelldriften som en helhet.

- Vil dette kunne ses på som at dere er på tur over til å bli et frokosthotell?

- Det er noe vi vurderer.

- Vil dette gå ut over kurs og konferansefasilitetene?

- Kurs og konferanse vil fortsatt være det samme.

- Nok ansatte

- Det sies at det nesten ikke er faste ansatte igjen på hotellet til å drifte for eksempel kjøkken?

- Vi har nok ansatte til å drifte hotellet.

Ifølge kilder avisa har snakket med, har situasjonen til hele Oppdal booking vært et tema over lang tid. Selv om Lars Wenaas har brukt litt penger både på oppgradering i heisen og nå nylig til oppussing av en del av rommene ved hotellet, har det lenge vært spekulert i om den nye eieren planlegger å dele opp og selge reiselivsselskapet stykkevis og delt.

- Mine kilder sier at dette er bare begynnelsen, og at vi vil se at dette også vil gå ut over heisene. Hva kan du si til det?

- Det er rene spekulasjoner du kommer med der, og det er ikke noe jeg vil kommentere. Det er alt jeg har å si, sier Myrann før samtalen avsluttes.

Artikkeltags