«Unge kokker» er en ideell organisasjon som arbeider med å fremme kreativ, spennende og sunn matlaging blant unge mennesker.

– Da vi fikk forespørsel om å gjennomføre kurset i klubben tok vi det opp i styret, som syntes dette hørtes spennende ut, forteller Siv Anita Rise, leder i Oppdal fritidsklubb.

Organisasjonen har fått midler gjennom Gjensidigestiftelsen for å holde kurs for barn og unge.

– Det er jo lett for at det blir mye brus og usunt godteri på en fritidsklubb, så jeg synes det er fint at vi kan ha fokus på et sunnere kosthold, sier Rise.

Hun forteller at klubben har kjøpt inn blender for å kunne lage smoothies.

– Nå skal ungdommene som var med på matkurset holde kurs for de andre på klubben, forteller Rise.

Det var ingen hvem som helst som kurset ungdommene i kulturhuset mandagskvelden.

Rosalia Redondo fra Mexico er utdannet kokk i Norge og som konditor ved Cordon Bleu i Paris, og har erfaring med mat fra mange verdenshjørner.

Ungdommene ble inndelt i tre grupper, som alle fikk i oppdrag å lage en suppe og en smoothie.

– Vi lager suppe med brokkoli og blomkål, forteller Iris Rise Dørum, mens hun er travelt opptatt med matlagingen. – I tillegg skal vi lage en morgensmoothie.

– Du må smake, sier Joakim Størvold ivrig, og kommer med en skje til journalisten.

Journalisten kan bekrefte at suppa smakte nydelig.

De andre gruppene laget spinatsuppe og tropisk smoothie, og gulrotsuppe og funkissmothie.

– Det er viktig at matlaging skal være gøy og kreativt, forteller Redondo, som håper at kursdeltagerne blir gode matambassadører som kan inspirerer andre til mer bevisste valg i kostholdet.

Se bildeserie øverst i artikkelen!