Forrige torsdag vedtok et enstemmig kommunestyret i Rennebu å sende reguleringsplanen for ny E6 som ligger i Rennebu ut på høring og å legge planen ut til offentlig ettersyn.

I reguleringsplanen som Grete Bakken Hoem fra plankontoret presenterte for kommunestyret, står det at vegstandarden for den 18, 5 kilometer lange traseen gjennom Rennebu tilsier 90 km/t fartsgrense med midtdeler og at det blir forbikjøringsfelt minst for hver 10 kilometer. Det blir behov for to tunneler, tre planskilte kryss og flere større og mindre bruer.

– En veg for framtiden når det gjelder sikkerhet og klimagevinst, sier ordfører Ola Øie (Ap) og får resten av kommunestyret med seg på det.

Representanten Bjørn Rogstad (H) er også opptatt av sikkerheten langs veien. Han mener dette aspektet er vel så viktig som raskere framkommelighet.

– For meg er sikkerheten det viktigste. Jeg tror ikke man blir lykkeligere av å kjøre ti minutter raskere til og fra byen, men det blir mye tryggere med sikrere veg med midtdeler. Det viser også all statistikk, sier han.

Representantene gikk på talerstolen og oppfordret etter tur rennbyggen om å komme seg på banen. Nå er tiden kommet for innspill om saken, for det er viktig å holde trykket oppe for raskest mulig gjennomføring av prosjektet.

– Vi håper å ferdigbehandle saken medio april og senest før sommerferien. Det er viktig å holde trykket oppe, sier ordfører Ola Øie til Opdalingen.