Francis Hay skal ha lagt inn anbud om oppstart og drift av asylmottak i Oppdal, men med så mange forbehold at UDI anså tilbudet som ikke aktuelt.

Kun ett nytt asylmottak, på Nustadbo i Meråker, er resultatet etter at UDI har gjennomgått alle tilbudene som kom inn i anbudskonkurransen med frist før jul.

I tillegg får Sunndal kommune fornyet sin kontrakt. Seks andre tilbydere kan få kontrakt så fremt kommunale tillatelser er på plass innen 15.februar.

UDI fikk inn 19 tilbud med tilsammen rundt 5000 plasser fra 12 ulike aktører. Etter å ha vurdert alle tilbudene er det bare Norsk Mottaksdrift i Meråker; som tilbyr 150 plasser med mulighet for å ta imot enda 60 asylsøkere, og Sunndal kommune; med opptil 260 plasser, som får tilbud om kontrakt. Hero Norge og Meraker Smelteverk Gjestegård, som begge ønsker å drive asylmottak i Meråker, kan få tilbud om kontrakt hvis kommunen gir godkjenning til bruksendring. Det samme gjelder for Nord-Norsk Mottakssenter i Snåsa, LINK i Ålesund, Norsk Mottaksdrift i Halsa og Lukasstiftelsen i Steinkjer. Kontraktunderskrivelsen vil skje 15.februar, så alle godkjenninger må være på plass innen da.

Avvist

Alba Mottak, som leverte inn tilbud om drift av flere mottak i Trondheim, Malvik og Melhus, ble avvist da de ikke oppfylte kvalifikasjonskravene i konkurransen.

Heller ikke Over Solskjær i Kristiansund, H&F gruppen i Overhalla eller Egir Shipping, som tilbød 1200 asylplasser på et skip, oppfylte kravene.

Tilbudene i Trondheim og Oppdal fra de Francis Hay-styrte firmaene Flatås Næringsbygg, Øvre Flatåsvei 10 og Pelican Invest ble avvist på grunn av forbehold Hay kom med, og som UDI ikke kan akseptere.

Hero Norges tilbud i Stjørdal ble avvist da prisen var for høy.