Politikerne fikk framlagt en omfattende saksliste med mange store og viktige saker.

Det startet rolig og behagelig med musikkinnslag fra dyktige elever fra Oppdal kulturskole og fortsatte med en liten times interessant orientering om skateparker og barn og unges behov for fysisk aktivitet.

Deretter gikk politikerne løs på 23 saker, 2 interpellasjoner, 6 referatsaker, 727 sider med saksdokumenter, en lengre spørsmålsrunde. Samt to evakueringer av rådhuset på grunn av brannalarmer.

Aller mest heftig ble det da kommunestyreflertallet kastet leder i kulturhusforetaket Tor Snøve (Ap), og satt inn Gerd-Mette Vatne-Drabløs (V) som leder i styret for kulturhuset. Dermed ble det heller ikke noe av at Rennebu for første gang kunne fått en representant inn i styret til det regionale kulturhuset, slik formannskapet hadde innstilt på.

Spesielt var det også i sentrumsplansaken, der rådmannen i forrige kommunestyremøte fikk gjennomgå, og fikk sterk kritikk for sitt forslag og for å fremme saken på nytt etter at politikerne hadde vedtatt endret plan. Ordfører Kirsti Welander ga sågår pepper til rådmannen i Radio E6 i etterkant av kommunestyremøtet.

På onsdagens møte ble sentrumsplanen behandlet på nytt, og for tredje gang i kommunestyret. Da var det ordfører Kirsti Welander som fremmet og framsnakket den alternative planen på nytt, den samme planen som rådmannen på forrige kommunestyremøte fikk kritikk for å legge fram.

Møtet ble hevet kl 20, etter 10 timers politisk maraton.

- Akkurat som om ikke dette møtet blir langt nok likevel, var en kommentar fra en politiker da rådhuset ble evakuert første gang, og mente det var saker nok til minst to møter.

Nå viste det seg at brannalarmene ikke skyldtes temperaturen i kommunestyremøtet, men en ugrei detektor et annet sted på rådhuset.