Røkdykkere i aksjon, ambulanse med sirene og kunnskapsløype. Det var nok for smårollingene å være med på da Trøndelag brann- og redning, ambulanse, feier og El-tilsyn arrangerte åpen dag på brannstasjonen.

At ungene er i fokus på en sånn dag, er ikke tilfeldig.

- De beste forebyggerne er faktisk barna. Vi erfarer at det er ungene som blir vaktmestrene i hjemmet og passer på de voksne, sier Steingrim Falksete i Trøndelag brann- og redning.

At de yngste synes det er spennende med røyk og vann, blålys og sirener er jo ikke så rart, men at de tar til seg lærdommen om brannsikkerhet i hjemmet er vel så viktig.

Ungene strømmet da også til området ved brannstasjonen, og de visste også hva de helst ville oppleve denne dagen.

- Jeg skal se på brannbilen, og har tenkt å sitte på også, sier fire år gamle Siri Andersen Volden.

Også jevnaldrende Mali Munkvold Antonsen gledet seg til at utrykningskjøretøyene skulle sette på sirenene. Det synes hun ikke er skummelt i det hele tatt.

- Jeg skal også se på blålysa, og så skal jeg gå natursti, sier Mali.

Litt lek, mye action, men først og fremst nyttig lærdom for små og store på årets åpne branndag. Et arrangement Steingrim Falksete og resten av mannskapet innen brann, redning og sikkerhet har tenkt skal være en årlig foreteelse.

Ikke minst for at ungene fortsatt skal holdes bevisste på hva som er god brannsikkerhet, slik at de kan passe på vi som er voksne og sløve.